Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. AirTag ile gizli takip yapan kişilere uyarı

AirTag ile gizli takip yapan kişilere uyarı

haber haber -
15 0

Apple’ın geçtiğimiz yılki Spring Loaded etkinliğinde kullanıcıların beğenisine sunduğu kayıp eşya bulma cihazı AirTag, son dönemde kullanım amacından büyük ölçüde saptı. Herhangi bir nesnenin tam konumunu bünyesinde barındırdığı UWB çipi ile tespit edebilen cihaz, insan takip etme gibi amaçlarla da kullanılıyor.

Bilindiği üzere AirTag, Bul ağında yer alan, yakındaki aygıtların algılayabildiği güvenli bir Bluetooth sinyali yayıyor. Bu aygıtlar, AirTag’in konumunu iCloud’a gönderiyor ve bu sayede Bul ağı üzerinden takip edilen takip cihazının nerede olduğu harita üzerinde tam olarak gösterilebiliyor.

Bozuk para boyutunda olması nedeni ile kolaylıkla saklanabilen AirTag, çıkışından bir süre sonra gizli insan takibi yapıldığı olayları ile gündeme gelmeye başladı. Bunun üzerine harekete geçen Apple, bu durumun önüne geçebilmek için geçtiğimiz yılın haziran ayında yeni bir güncelleme yayınladı.

Bir süre önce New York Başsavcısı Letitia James ve Pensilvanya Başsavcısı Josh Shapiro, özel hayatın gizliliğini fazlasıyla ihlal eden bu durum sonrası önemli uyarılarda bulundu. İki başsavcı, AirTag takip cihazıyla gizli insan takibi yapılmasının ağır bir suç olarak kabul edileceğini ve suçluların da aynı şekilde cezalandırılacağını açıkladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir