Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Annelere çocuklara peyniri sevdiren beslenme tüyoları verdi

Annelere çocuklara peyniri sevdiren beslenme tüyoları verdi

admin admin -
9 0

Ekici Peynir, İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı’nda aileler ve miniklerle bir araya geldi. Renkli etkinliklerle üç gün boyunca çocuklara ve ailelere keyifli anlar yaşatan Ekici, çocuklara peynir yedirme konusunda annelere yardımcı olacak tarifleri paylaştı. Ünlü Diyetisyen Elvan Odabaşı ile gerçekleştirilen “Ebeveynlerin Yaptığı Hatalı Yeme Davranışları ve Çocuk Beslenmesinde Peynirin Önemi” temalı söyleşiye katılan Ekici Peynir Pazarlama Direktörü Elçin Ekici Öztürk, hem bir profesyonel hem de bir anne olarak peynirin çocuk beslenmesinde önemi hakkında tecrübelerini aktardı

 

Türkiye’nin peynir uzmanı Ekici Peynir, 15-17 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı’nda anne ve çocuklarla buluştu. Fuarda gerçekleştirdiği etkinliklerle ailelere ve çocuklara eğlence dolu anlar yaşatan Ekici, lokum kıvamında beyaz peynir, süzme peynir, top peynirim, labne, ricotta ve yüzde yüz keçi sütünden üretilen keçi peyniri gibi birbirinden lezzetli peynir çeşitlerini peynir severlere tattırdı. Ekici Peynir standında düzenlenen geri dönüşüm atölyesinde yaratıcılıklarını kullanan çocuklar Ekici ambalajlarından kumbara, kalemlik gibi eşyalar tasarlarken; aileler de peynir transferi oyunuyla adeta çocuklar gibi eğlendi.

 

Fuarın ikinci gününde ünlü Diyetisyen Elvan Odabaşı ile “Ebeveynlerin Yaptığı Hatalı Yeme Davranışları ve Çocuk Beslenmesinde Peynirin Önemi” temalı söyleşiye katılan Ekici Pazarlama Direktörü Elçin Ekici Öztürk, birçok yararlı bilgiyi katılımcılara aktardı. Annelerin hangi yiyecekleri çocuklarına yedirmekte güçlük çektiği, peynirin çocuk beslenmesindeki önemi ve ebeveynlerin en sık yaptığı beslenme hataları gibi konuların konuşulduğu panelde Elçin Ekici Öztürk, katılımcılarla annelik tecrübelerini paylaştı.

 

Söyleşide Elçin Ekici Öztürk, “Protein, kalsiyum, fosfor ve magnezyumdan zengin olan peynir, büyüme ve gelişme çağındaki çocukların iskelet sistemi, diş yapısı ile doku oluşumu ve onarımı için beslenmede oldukça önemli bir yere sahip. Çocuklarımıza peynir yedirmek önemli, ancak sevdirerek yedirmek daha önemli… Peynirle arası olmayan çocuklarımızı da zorlamadan, hazırlayacağımız keyifli tariflerle onların peynir ihtiyaçlarını karşılayabilir, onlara kolaylıkla peyniri sevdirebiliriz” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir