Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Apple’a tazminat şoku

Apple’a tazminat şoku

haber haber -
13 0

Apple, iPhone 12 serisiyle birlikte kutulardan şarj aletini çıkarmaya başlamıştı. Teknoloji devi, bu kararını çevreyi korumak için aldığını belirtse de uygulamaya başladıktan sonra 6,5 milyar dolar kâr elde etmesi dikkat çekti. Brezilya, kutudan şarj aleti çıkarmanın Tüketici Haklarına aykırı olduğu nedeniyle Apple’a 2 milyon dolar tazminat vermişti.

Brezilya Hukuk Mahkemesi’nden Yargıç Vanderlei Caires Pinheiro’nun verdiği karara göre Apple, iPhone kutusuna şarj aleti eklemediği için dava açan kişiye 5.000 Brezilya Reali (1.082 dolar) tazminat ödeyecek. Yargıç, akıllı telefonların şarj cihazı olmadan çalışmayacağı için iPhone satışlarının görünmez olduğunu düşünüyor.

Apple, kutulara şarj cihazı eklemenin kutularda yer kapladığı ve birçok tüketicide bulunduğu için çevreye zarar verdiğini açıkladı. Fakat teknoloji devinin bu kararı birçok tüketici tarafından oldukça eleştiriliyor. Çünkü birçok iPhone alıcısı, bu kararın şirketin tasarruf etmek için yaptığını düşünüyor.

Davanın şimdilik tek bir kişiyle olması, Apple için sorun oluşturmuyor. Fakat iPhone kullanıcılarının şirkete benzer şekilde dava açması halinde Apple, tazminat ödememek için kararını gözden geçirebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir