Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Ay’a çarpacak roketle ilgili yeni iddia

Ay’a çarpacak roketle ilgili yeni iddia

haber haber -
16 0

Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX şirketi, kurulduğu 2002 yılından beri birçok uzay projesine imza attı. Şirket, projeleri kapsamında 2015’de Falcon 9 roketini fırlatmıştı. Roket, Derin Uzay İklim Gözlemevi (DSCOVR) uydusunu görev yeri olan Langrange 1 noktasına güvenli bir şekilde bırakmıştı. Fakat, Falcon 9 için işin bundan sonraki kısmı istenildiği gibi gitmedi.

Elon Musk projeleriyle bir kesim tarafından sevilse de çoğu kesim tarafından da eleştri yağmuruna tutuluyor. Geçtiğimiz haftalarda Falcon 9’un Ay’a çarpacağı konusu gündeme geldiğinde özellikle avrupa basını Musk’u topa tutmuştu. Ancak çarpma konusunda küçük bir yanlışlık oluştu.

Falcon 9 roketinin Ay’a çapacağını Dünya’ya yakın hareket eden göktaşı ve kuyruklu yıldız gibi nesneleri takip edecek Project Pluto yazılımını yazan Bill Gray söylemişti. Uzay gündemini oldukça meşgul eden haberin ardından Gray, yanıldığını belirtti. Yazılımcı, web sitesinde yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi.

Yüksekte uçan uzay çöplerinin kimliklerini bilmek genellikle biraz dedektiflik gerektiriyor. Brezilya’daki bir gökbilimci, bir haber grubunda cismin dünya yörüngesinde döndüğünü ve bunun insan yapımı bir cisim olabileceğini öne sürdü. Bunun ya DSCOVR ya da onunla ilişkili bir donanım parçası olduğunu düşündüm. Ancak roketin yörüngesiyle ilgili herhangi bir veri bulmakta sorun yaşadım. Bir önceki aday lansmanı, 23 Ekim 2014 saat 18:00 UTC’de başlatılan Chang’e 5-T1 göreviydi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir