Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Azerbaycan Tıp Üniversitesine Giriş Şartları

Azerbaycan Tıp Üniversitesine Giriş Şartları

haber haber -
14 0

Azerbaycan Tıp Üniversitesine Giriş Şartları

Azerbaycan Üniversiteleri Türkiye başvuru merkezi sadece İstanbul’da yer alır. Azerbaycan Tıp Üniversitesine giriş şartları olarak pasaport fotokopisi, ikametgâh, sabıka kaydı, kimlik fotokopisi, 8 adet arka fon beyaz 4×5 boyutunda fotoğraf hazırlamanız gereklidir. Diğer gerekli olan evraklar ise diploma transkript, sağlık raporu gibi belgelerin teslimi için öğrencilere bildirim yapılır. Bu işlemlerin tamamı kesin olarak kayıt düşünenler için geçerlidir. Kontenjanlar dahilinde yerinize alabilir bu şekilde garantileyebilirsiniz.

Azerbaycan Tıp Üniversitesine giriş şartları dahilinde öğrenci alımı yapılır. Ek olarak kontenjan açılırsa şartlar dahilinde yine öğrenci alımı gerçekleştirilir. Her bölüme yaklaşık olarak %10 Türk öğrenci yerleştirilir. 300 kişilik bir bölümde yaklaşık olarak 30 öğrenci Türk olarak yer alır. Lise diplomasına sahip olanlar direkt olarak kaydını gerçekleştirebilir. Bunun için beklemelerine gerek yoktur. ÖSS belgelerini daha sonra da teslimini gerçekleştirebilirler.

Azerbaycan’da Ulaşım

Azerbaycan’da eğitim alacak öğrenciler rehber eşliğinde toplu olarak beraberce Azerbaycan yolculuğu gerçekleştirebilir. Erken başvuru kayıt işlemlerini gerçekleştirilmiş olan öğrenciler Azerbaycan’a gidiş tarihleri rehberlik yapacak olan firma tarafından iletilir. Türk Hava Yolları ve Azerbaycan Hava Yolları’nın her gün bakiye seferleri mevcuttur. Yoğunluğa göre bu seferler günde 2 defa gerçekleşir. Türkiye’nin çeşitli illerinden İstanbul Atatürk havaalanından buluşma noktası olarak belirlenir.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nin Türkiye Temsilciliği

Azerbaycan’da Üniversite okurken yabancılar çeker miyim zorlanır mıyım veya ortama kolay bir şekilde alışabilir miyim gibi soruları aklınıza takılıyorsa hemen danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bunun için Azerbaycan Tıp Üniversitesinin Türkiye Temsilciliği bürosuna başvurarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Azerbaycan’da üniversite okumak Türk öğrencileri için pek çok bakımdan avantaj içerir.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nin Türkiye Temsilciliği Azerbaycan’da üniversite eğitimi almayı düşünen öğrencilere detaylı bir şekilde bilgi aktarımı sağlar. Türkler yurt dışına çıktığında genellikle ilk olarak yabancı dilden dolayı çekindikleri görülür. Çünkü dil bilmediği geçen her an son derece zorluk yaşatır. Fakat Azerbaycan’da bu durum ortadan kalkar çünkü ülkede Azerbaycan Türkçesi konuşulur. Azerbaycan Türkçesi de Türkiye’den giden öğrencilerin anlayacağı şekilde ifade edilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir