Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Bitcoin’de düşüş sürecek mi

Bitcoin’de düşüş sürecek mi

haber haber -
11 0

Dün 45 bin dolar seviyelerine kadar çekilen Bitcoin, 30 Eylül’den bu yana en düşük seviyesini gördü. Piyasadaki büyük değer aralığı, yatırımcıların Bitcoin’i güvenli liman olarak görme arzusuna bir darbe daha vurmuş oldu.

Ayrıca kripto piyasalarındaki gerilmenin yarattığı sert panik havası nedeniyle toplam 2,5 milyar dolarlık bir tasfiye yaşandığı belirtildi. Ayrıca Bitcoin’deki yüzde 20’lik değer aralığı Ocak ayından bu yana görülen en büyük oynaklık seviyesi oldu.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyondaki geçicilik vurgusunu terk edip varlık azaltımını hızlandırması ve 2022’de yapması beklenen faiz artışları ile birlikte corona virüsün Omicron varyantının risk iştahını azaltması da kripto piyasalarını etkileyen unsurlar arasında.

ABD’nin önde gelen kripto para borsaları FTX, Binance, Coindesk üst düzey yöneticilerinin Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi’nde ifadeye çağırılması da piyasalarda endişeye neden olan bir başka gelişme. Komite’nin Başkanı Maxine Waters, düzenlenmemiş bir piyasa olması nedeniyle kripto paralara karşı eleştirileriyle tanınıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir