Dr. Koray Erdoğan: “Kadınlar da saç ektirebilir”

Dr. Koray Erdoğan: “Kadınlar da saç ektirebilir”

ABONE OL
Ocak 30, 2023 09:58
Dr. Koray Erdoğan: “Kadınlar da saç ektirebilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saç dökülmesi öteden beri yaşanan ve hem kadınları hem de erkekleri etkileyen bir sorun. Ancak  her iki cinsiyetin saç kaybı yaşadıkları dönemler ve nedenleri farklı. Peki kadınlar hangi koşullarda saç ektirebilir? 

**

Pek çok kadının aklını kurcalayan soru, kadınlara da saç ekimi yapılıp yapılamayacağı. 22 yıldır saç ekimi alanında çalışan ve tüm dünyada alanının otoritelerinden sayılan ASMED Özel Tıp Merkezi Medikal Direktörü Dr. Koray Erdoğan’ın bu soruya yanıtı şartlı olarak “Evet” oldu. Kadınlardaki saç dökülmesi sebebi ile erkeklerdeki dökülme sebebinin aynı olmadığına dikkat çeken Dr. Koray Erdoğan, bu nedenle saç ekim işleminin kadınların daha küçük bir kesimine uygulanabildiğini belirtti. Dr. Erdoğan aradaki farkı şu şekilde açıkladı:

“Biz erkeklerde genellikle hormona bağlı saç dökülmesi olduğu için verici bölgemizdeki, yani başımızın arka kısmındaki saçlarımız kuvvetli. Biz saç ekiminde buradaki kuvvetli saç köklerini ön tarafa transfer ediyoruz. Kadınlarda ise genellikle bütün kafada daha yaygın bir incelme meydana geliyor. Başlarının her bölgesinde yani hem ön, hem tepe  hem arka kısımlarda saç dökülmesi görülüyor. Bu nedenle kadınlarda arkadan alıp öne ektiğimiz saçlarda, erkeklerdeki kadar yüz güldüren sonuçlar elde edilemeyebiliyor. Ama bazı özel durumlar var. Erkeklerdeki gibi hormonal değişiklikleri olan kadınların, örneğin böbrek üstü bezleri ile ilgili sorun yaşayan ya da polikistik over dediğimiz hakikaten erkekteki gibi hormonal dengesizliğe  sahip kadınların bu nedenlerle saç kaybetmesi durumunda, kadınlara da bu işlemi rahatlıkla uygulayıp, iyi sonuçlar alıyoruz.”

Dr. Koray Erdoğan, yanık ya da tıbbi travma gibi sorunlarda da kadınlara saç ekilebildiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r