Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Hayat Kimya’dan Afrika’da Yatırım Atağı

Hayat Kimya’dan Afrika’da Yatırım Atağı

admin admin -
12 0

Hayat Kimya, 2015’te bebek bezi markasıyla (Molfix) girdiği Nijerya pazarında 2 yılda yüzde 44 pazar payıyla lider oldu. Ülkede 2 yıl önce 100 milyon dolarlık yatırımla bebek bezi ve kağıt konverting tesisi açılışını yapan ve ilk açıldığında 100 kişiye iş olanağı sağlayan şirket, bugün 500 kişiyi istihdam ediyor.

Yeni pazarların ekonomi dünyasındaki öneminin giderek arttığı bugünlerde Hayat Kimya, dikkat çeken bir başarıya imza attı. Şirket, 2 yıl önce bebek bezi markası Molfix ile girdiği Nijerya’da yüzde 44 Pazar payı elde ederek, liderlik koltuğuna oturdu.

“Nijerya’daki yatırım Afrika operasyonunun üssü olacak”

Hayat Kimya Nijerya Genel Müdürü Hakan Mısri, Nijerya’da özverili bir çalışma yürüterek söz konusu başarıyı yakaladıklarını belirtti ve Afrika’ya, bundan 10 sene evvel Cezayir’le ilk adımı attık. Ardından gelen Mısır, İran ve Fas yatırımımızla Afrika’daki konumumuzu güçlendirdik. 2 sene önce girdiğimiz Nijerya’yı da merkezi konumu nedeniyle Orta Afrika bölgesinde stratejik bir nokta olarak, Afrika’ya yapacağımız ihracat için bir üs olarak konumlandırdık. 13 milyon bebeğin yaşadığı Nijerya’da hijyen alışkanlıklarını geliştirerek iki yıl gibi kısa sürede pazar lideri olmaktan mutluluk duyuyoruz. Nijerya’da düzenlediğimiz farkındalık programları ile 450 bini aşkın anneye ulaştık, ülke çapında 2 milyon adete yakın bebek bezi dağıttık.” dedi.

Hayat Kimya’nın girdiği her pazarda markalarını ilk iki oyuncudan biri haline getirdiğini belirten Mısri, Nijerya’da 100 milyon dolarlık yatırımla bebek bezi ve kağıt konverting tesisi açılışı sırasında 100 kişiye istihdam sağlamıştık, bugün istihdam sayımızı 500 kişiye yükselttik. 200 bin dönüm üzerine kurulu tesisimiz 1,3 milyar adet çocuk bezi ve 13 bin ton temizlik kağıdı üretim kapasitesine sahip” dedi.

Şirket, ayrıca Nijerya Reklamverenleri Birliği tarafından verilen ‘ADVAN AWARDS for Marketing Excellence West Africa’ ödüllerinde toplam 5 ödüle de layık görüldü.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir