Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. İsrail Askerleri Tarafından Vurulmuş Olan Engelli Durumdaki Genç Toprağa Verildi

İsrail Askerleri Tarafından Vurulmuş Olan Engelli Durumdaki Genç Toprağa Verildi

admin admin -
13 0

Cuma namazından sonra gösterilerde öldürülmüş olan engelli protestoculardan İbrahim Süreyya, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Filistin’de ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını protesto için sokaklara dökülen göstericilere tekerlekli sandalyesiyle katılan İbrahim Ebu Süreyya, İsrail askerleri tarafından öldürüldü.

29 yaşındaki Süreyya’nın cenaze töreni bugün Gazze’deydi. Törene katılan öfkeli kalabalık İsrail’i hedef alan sloganlar atarken, Süreyya’nın yakınları gözyaşı döktü.

İsrail askerleri, Cuma namazı sonrasında başlayan protestolarda üç protestocuyu vurdu. Haaretz gazetesi, çatışmalarda 260 Filistinli’nin yaralandığını bildiriyor.

İbrahim Süreyya, bacaklarını İsrail’in 2008 yılında Gazze’ye düzenlediği bir hava saldırısında kaybetmişti ancak gösterilere katılmaktan hiç vazgeçmedi.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, engelli protestocunun yaşamını kaybetmeden hemen önce “İsrail ordusuna, burası bizim toprağımızdır mesajını vermek için geldim. Toprak bizim toprağımız, Trump’ın kararı için teslim etmeyeceğiz. Buradaki gösterilerimize de devam edeceğiz. İsrail ordusuna meydan okuyoruz. Filistin halkı cesur bir halktır” dediği yer alıyor.

Anadolu Ajansı’na konuşan Süreyya’nın babası Nayif ise, oğlunun Trump’ın kararını duyar duymaz sokaklara çıktığını söylüyor.

Donald Trump, Ortadoğu’yu yangın yerine çeviren kararı 6 Aralık’ta dünyaya ilan etmişti. Japonya’dan Şili’ye dünyanın her yerinde protestolara yol açan karar, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyor.

Türkiye’nin öncülüğünde İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ise, Trump’a Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıyarak yanıt verdi.

İsrail, 1967 yılından bu yana Kudüs’ü işgal altında tutuyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir