Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Uncategorized
  4. »
  5. İsrail Türkiye’ye Çok Küstahça Bir Cevap Verdi

İsrail Türkiye’ye Çok Küstahça Bir Cevap Verdi

admin admin -
8 0

Siyonist olan İsrail Rejimi’nden Cumhurbaşkanı görevindeki Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklamalar için çok küstah bir yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan , ABD ‘nin Kudüs ‘ü İsrail ‘in başkenti olarak tanıyacağı iddiasına ilişkin, “Eğer böyle bir adım atılırsa bu diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir.” dedi.

Erdoğan’ın söz konusu açıklamalarına Siyonist İsrail Rejimi’nden küstah bir cevap geldi.

Haaretz ‘de yer alan habere göre Siyonist Rejim’de üst düzey bir yetkili Erdoğan’ın açıklamalarına cevaben “Erdoğan istese de istemese de Kudüs 3 bin yıldır Yahudilerin 70 yıldır da İsrail’in başkentidir” açıklamasında bulundu.

Öte yandan yerel basında yer alan haberlere göre, İsrail Milli Eğitim Bakanı Naftali Benett de, “Maalesef Erdoğan son yıllarda İsrail’e saldırmak için hiç bir fırsatı kaçırmadı. İsrail, Kudüs’ün İsrail devletinin başkenti olarak tanınması da dahil tüm amaçlarına devam etmeli. Her zaman eleştirecek birileri olur ama neticede birleşik bir Kudüs’e sahip olmak Erdoğan’ın sevgisine sahip olmaktan daha iyi” dedi.

Yerel basında ayrıca, İsrail Ulaştırma ve İstihbarat bakanlıklarını yürüten Yisrael Katz’ın, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanından emir almayız. İsrail egemen bir ülkedir ve Kudüs onun başkentidir.” şeklindeki sözlerine yer verildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir