Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. İstanbul, Tokat ve Amasya’da yolcu otobüsleri kaza yaptı

İstanbul, Tokat ve Amasya’da yolcu otobüsleri kaza yaptı

haber haber -
11 0

İstanbul Beykoz’da Kuzey Çevre Otoyolu Reşadiye Mevkii’nde Yolcu Otobüsü şarapole yuvarlandı. Kazada şoför ve 2 yolcu hayatını kaybederken, 9’u ağır 17 yolcu yaralandı.

Kaza saat 08.30 sıralarında Beykoz Kuzey Çevre Otoyolu Reşadiye mevkiinde meydana geldi. Tekirdağ’dan Antalya’ya gitmek üzere hareket eden ve içinde personel dahil 22 kişi bulunan şehirlerarası yolcu otobüsü, Dudullu’dan yolcu almak üzere ilerlediği sırada kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, otobüste sıkışan yolcuları tahliye etti.

Kazada otobüs şoförü Erol Çevik (52) ile Cafer İzmirli (30), Uğur Gökner (29) hayatını kaybederken; araç muavini Sinan Dönmez, Funda Gökner, Altay Arıcı, Mustafa Nadir, Oğuzkaan Ceylan, Elif Ecrin Ak, Çiğdem Ak, Rıza Karataş, Yılmaz Güney Ceylan, Muhammet Ali, Ayşe Sevinç, Emirhan Er, Sevinç Özkan, Hüseyin Çömez, Oğuzhan Demir, Burcu Atmaca, Tuğçe Gebeş, Yusuf Gebeş ve Burcu B. yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Öte yandan Kuzey Çevre Otoyolu’na sevk edilen vinç ile otobüs kaldırılarak aracın altında yolcu olup olmadığı kontrol edildi. Bölgeye gelen AFAD ekipleri de aramalara katıldı. Kuzey Çevre Otoyolu Trafik ekipleri bölgede ikinci bir kaza yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şaşmaz da bölgede inceleme yaptı. Hayatını kaybeden vatandaşlar hastane morguna kaldırılırken ekiplerin olayla ilgili incelemeleri sürüyor.

Kazada hayatını kaybeden 2 kişinin, Tekirdağ’ın Çerkezköy ve Saray ilçelerinde öğretmen olarak görev yaptıkları ortaya çıktı. Kazada hayatını kaybeden Cafer İzmirli’nin Çerkezköy ilçesi Şehit Erdem Uçar Ortaokulu bilim ve teknoloji öğretmeni, Uğur Göknel’in de Saray ilçesinin Büyükyoncalı 1 Kasım İlkokulu’nda görev yaptıkları belirtildi.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde karlı yolda kontrolden çıkan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı.

Kaza, saat 08.30 sıralarında Erbaa ilçesine bağlı Çalkara köyü yakınlarında meydana geldi. İstanbul’dan Erzurum’a giden İsmail Binböl (45) yönetimindeki Esadaş Turizm firmasına ait 25 ER 280 plakalı yolcu otobüsü, karlı yolda kontrolden çıkarak refüje devrildi. İhbarla olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Kazada yolculardan Bahti Şen Sibirli (40) olay yerinde hayatını kaybetti, 38 yolcu da yaralandı. 8 yolcu ise kazayı yara almadan atlattı. Yaralılar ambulanslarla Erbaa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak ve Erbaa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sönmez de olay yerine gelerek inceleme yaptı. Yolcular aracın önce kaydığını daha sonra da yan yattığını söyledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir