Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Kamuran Akbay, İnşaat Alanındaki Gücünü Gösteriyor

Kamuran Akbay, İnşaat Alanındaki Gücünü Gösteriyor

haber haber -
14 0

Kamuran Akbay, İnşaat Alanındaki Gücünü Gösteriyor

İmza residence, Gebze Vadi Park gibi devasa projeler başta olmak üzere imzasını bulundurduğu birçok proje ile inşaat alanında önemli isimlerden biri haline gelen Kamuran Akbay’ın son zamanlarda Kamuran Akbay projeleri, Kamuran Akbay Kimdir, Kamuran Akbay Haber gibi konularda ismi sık sık geçiyor.

Kamuran Akbay Projelerine Duyulan İlgiyle Gündemde

Geçmiş zamanlarda imzasını attığı başarılı birçok projeden ve yaptığı yardımlardan tanıdığımız; iş hayatının bilinen saygıdeğer insanlarından Kamuran Akbay yeni projeleriyle Türkiye’de kendisine olan ilgiyi ve merakı artırdı. Kamuran Akbay, geçtiğimiz dönemlerde İstanbul Gebze’de 4 bin 900 konut ve iş yeri projesini başarıyla hayata geçirmişti. 17 Kamu ihalesini profesyonelce sonuçlandırmış, iş dünyasında büyük bir ses getirmişti. Gebze, Tuzla, Pendik ve Maltepe projelerinin binlerce müşteriye sorunsuz bir şekilde sunulduğu ve Kamuran Akbay Şirketler Grubu’na olan saygının arttığı yönündeki haberlere basın medyasında detaylarıyla yer verildi. Son zamanlarda yapılan projelerle internette sık sık karşımıza çıkan Kamuran Akbay’ı karalama çalışmaları da başarısız oldu. Gayrimenkul İnşaat Alanında öncü isimlerden olan iş adamı Akbay; SosyoFun Ajans’ın sorularına yanıt verdi.

  1. Kaliteli bir sohbet tadında, özel bir röportaj olacağını düşünüyoruz şimdiden. Öncelikle biraz kendinizden bahsedebilir misiniz, sizi tanıyabilir miyiz?

Kamuran Akbay: Merhabalar. Ben Kamuran Akbay. Mimarlık ve müteahhitlik yapmanın yanı sıra Kamuran Akbay Şirketler Grubu’nun onursal ve yönetim kurulu başkanıyım. Ağrı’nın Patnos ilçesinde 30 Nisan 1981 yılında doğdum. İlk eğitim hayatıma Ağrı’da başladım. Sonrasında Van’da ve Sakarya’da eğitim aldım. Sakarya Fakültesinden mezun olmanın ardından da İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde mimarlık bölümünü bitirdim. Evliyim ve üç çocuk babasıyım. Mimarlık ve müteahhitliğin yanı sıra ticaretle de ilgilendim. 20 yıla yakın bir zamandan bu yana inşaat sektöründe yer alıyorum. Ayrıca sadece inşaat sektöründe değil, turizm ve gıda sektöründe de çalışmalarıma devam ediyorum. Ülkemize ve toplumumuza katkı sağlayacak tüm adımları, yine toplumumuzun yararına adımlarla atma gayreti içerisindeyim.

  • Şu anda sektörünüzün en başarılı isimlerinden biri olarak tanınıyorsunuz. Peki bu başarıların sahibi olarak hem kendiniz hem de şirketiniz adına planlarınız var mı? Varsa detaylarından bahsedebilir misiniz?

Kamuran Akbay: Hizmet verdiğimiz alanlarda belirli çalışma prensipleri ve ilkelerle ilerliyoruz. Bu yüzden çalışmalarımızın başından bu yana istikrarlı bir şekilde büyümeye ve kendinizi geliştirmeye devam ediyor. Söz konusu gelecek planları olduğundan dolayı da yine bu çalışma prensiplerimize ve ilkelerimize bağlı olarak çalışmayı gösterebilirim. Şirketimizi, her zaman bu konularda daha hassasiyetli olarak yönetmeye gayreti içerisindeyiz. Özellikle kendi çıkarlarımızın yanında hizmet verdiğimiz toplumun beklentilerine ve ihtiyaçlarına da cevap vermeye devam etmeyi hedefliyoruz. Çünkü başarının en büyük sırrı, toplumun ihtiyaçlarını gidererek büyümektir. Birçok konuda ön planda olan itibarımızı da bu yüzden şirketimizin en önemli başarılarından biri olarak kabul ediyoruz. Hem yurtiçi hem yurtdışı çalışmalarımızda, daha bilinir ve başarılı olmaktan yanayız. Sektörün tüm gereksinimlerine karşı çok daha hassas bir yol izliyoruz. Özellikle sürekli olarak yeniliğe odaklanmamız ve dönemin gereksinimlerimize kulak vermemizden ötürü şimdi olduğundan çok daha profesyonel işler çıkarma gayretindeyiz. Sektörümüzün niteliklerini en iyi yansıtan firmalardan biri olarak, her alanda öne çıkan isim olmak, başarıyla ve samimiyetle anılmak en büyük hedefimiz.

  • Hayat sanıldığı gibi dümdüz bir çizgiden ibaret değil ne yazık ki. Her işte, her yaşamda bazı dalgalanmalar yaşanıyor. Ancak başarılarınız gösteriyor ki siz işiniz söz konusu olduğunda daha hassas ve disiplini birisiniz. Sizce öyle mi?

Kamuran Akbay: Elbette, hemen her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de dalgalanmaların olduğuna şahitlik ediyoruz. Hatta bizim sektörümüzün dalgalanmaları çok daha net bir biçimde kendini belli ediyor. Ancak dediğiniz gibi, şahsım ve Kamuran Akbay Şirketler Grubu için konuşmam gerekirse her zaman disiplin ön planda. Kendi çizgimizi aşmadan, dürüstlüğü ve çalışma stratejilerini bir arada tutmaya özen gösteriyoruz. Amacımız işimizin hakkını vermek. Topluma hizmet ettiğimizin bilincinde olduğumuzdan dolayı da bu konuda daha hassasız. Ben şahsı yaşantım da bu şekilde. Geleceğin dünyaya bırakabileceğimiz en büyük miras olduğunu düşündüğümden hem her işimizde hem de sosyal sorumluluk alanında üzerimize düşenin en iyisini yapma düşüncesindeyiz. Çünkü aslında yaptığımız iş, sadece iş değil bizim için. Çalışma alanımızda ülkemize ve milletimize yararlı olmak, başımız dik gezmek her zaman önceliğimizdir.

  • Sektörünüzdeki başarılarınızdan konu açılmışken Tuzla projelerinizden bahsedebilir misiniz? Tuzla Projesi ne durumda?

Kamuran Akbay: Gebze’deki çalışmalarımızın ardından kısa bir duraklama dönemimiz olsa da yolumuzu İstanbul’a çevirdik. Gebze’ye yaptığımız beş binden fazla konutun Tuzla’da çok daha verimli sonuçlarla var olmasını umuyoruz. Bu yüzden de Tuzla’da yeni bir alanı kurduk. Büyük bir özveriyle hazırladığımız ve tamamen milletimizin memnuniyetine odaklı olan projemizi, hayata geçiriyoruz. Yapacağımız proje, 560 konutluk dev bir proje ve söz konusu bölgenin birçok açıdan değer kazanmasını sağlayacağı çok açık. Sunduğu tüm alternatiflerden dolayı da İstanbul’un önemli noktalarından birisi. Projemiz, insanların tercih ettiği, severek ikamet ettiği Tuzla’ya farklı bir soluk kazandıracağına inanıyoruz.

  • İnternette dolaşan, adınızı lekeleme kampanyası gibi görünen bazı iddialar var. Bunlara ne diyorsunuz?

Kamuran Akbay: O konuda söyleyecek pek bir şey yok, zira hepsi sahtekarlık. Bunca zamandır siyaset alanından olsun, gayrimenkul alanından olsun, emlak inşaat alanından olsun birçok kişiyle ve kurumla iş birliği yaptık. Başarıları büyük olan insanların adını duymak istemiyorlar, kendilerince karalama kampanyaları başlatıyorlar. Ancak şunu söyleyebilirim, benim ve şirketimin adını lekelemek kolay değil çünkü hakkımızda ne kadar kötü düşünen varsa onların bir yüz katı kadar da sevenimiz, destekçimiz var. İçimizi biliyorlar, hepsi bizi iyi tanıyor ve seviyorlar. Bu zamana dek kimseye mağduriyet yaşatmadık da, yaşatmayacağız da.

  • O halde “Başarısı olana çelme takmak isteyen çoktur.” Diyelim. Siyasete gireceğiniz haberleri var, bunların akıbeti nedir?

Kamuran Akbay: Siyaset alanı için birçok görüşme yapmıştım, bilenler bilir bazı sevenlerimiz bize “Başkanım!” şeklinde hitap ediyorlar. Siyasete girip girmeyeceğim konusunda pek bir şey söyleyemem, zaman bize gösterir ancak bu alana ilgim, tecrübem ve bilgim fazlaca var. Hayırlısı, diyelim.

  • Sorulara verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ediyoruz, Allah önünüzü açık etsin. İş hayatınızda başarılarınız daim olsun. Eklemek istediğiniz başka şeyler var mıdır?

Kamuran Akbay: Şu an için tek ricam bizleri tanımayan, bir kahvemizi içmeye gelmemiş insanların bizi karalamaya çalışmaktan vazgeçmesidir. Medyada işin aslını astarını bilmeden haber yapan arkadaşlar lütfen buna bir son versinler, buyursun gelsinler burada tüm sorulara ilk ağızdan güzelce yanıt verelim ve o şekilde haber yapsınlar. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum, hep beraber daha güzel projelerde tekrar görüşmek ümidiyle İnşallah.

SosyoFun Ajans ile yaptığı röportajda kendisi hakkındaki özel soruları yanıtsız bırakmayan, aynı zamanda güncel duruma dair önemli açıklamalarda bulunan Kamuran Akbay’ın medyada ilgi gördüğü gözlerden kaçmadı. Projelerine ve yaptığı çalışmalara dair detaylar sunan Akbay’ın, son zamanlarda sıkça söz edilen “Siyasete gireceği” konusu da merak uyandırmaya devam ediyor.

__
SosyoFun Sosyal Medya Ajansı katkılarıyla…

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir