Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. KGM açıkladı

KGM açıkladı

haber haber -
10 0

Şu anda ülkemiz otoyollarında aktif olarak OGS ve HGS şeklinde 2 farklı sistem kullanılıyor. Araç sahipleri açısından aralarındaki en büyük fark, OGS’de pil ile çalışan kibrit kutusu boyutunda bir cihaz kullanılırken, HGS’de aracınızın camına bir etiket yapıştırmanız yeterli oluyor.

Aslında her iki sistem de benzer özellikleri sunuyor olsa da HGS’nin hem iş yükü hem de maliyet anlamında büyük bir avantaj sağladığı belirtiliyor. Ayrıca, otoyollarda birden fazla sistemin kullanılıyor olması da gişeye yaklaşan şoförler açısından kafa karışıklığı yaratabiliyor.

Bununla birlikte, Karayolları Genel Müdürlüğü, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, OGS’nin kaldırılmasına ilişkin basın duyurusunu paylaştı. Ayrıca, tamamen HGS dönüşümünün ve OGS tanıma cihazlarının kaldırılma işlemlerinin gerektirdiği süre sebebiyle de 31 Mart’a kadar aktif tutulacağını söyledi.

Halihazırda OGS kullanan vatandaşların ise cihazı satın aldıkları bankaya giderek verilecek HGS etiketiyle ücretsiz bir şekilde değiştirebileceği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, kullanmış oldukları banka hesapları da otomatik olarak HGS hesabına dönüştürülecek. Bununla birlikte, 1 Nisan’dan itibaren artık tüm otoyollarda sadece HGS geçerli olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir