Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Kredi kartı sahipleri dikkat! Bu sefer sandığınız haberler gelmeyecek

Kredi kartı sahipleri dikkat! Bu sefer sandığınız haberler gelmeyecek

admin admin -
12 0

Kredi kartı ile ilgili uyarı haberi BDDK’dan geldi. BDDK’nın kredi kartlarını internet alışverişlerine kapatmasına iki gün kaldı. Bankalar vatandaşlara kartlarının online harcamalara açık olmasını isteyip istemediklerini soracak. Onay yaptırmayan kredi kartı kullanıcıları 1 Şubat 2018 tarihinden sonra kartlarını internetten alışverişte kullanamayacaklar. Peki kredi kartları internetten alışverişe nasıl açtırılacak?

Son iki gün… Kredi kartı sahipleri dikkat! Bu sefer sandığınız haberler gelmeyecek
17 Ağustos 2017’de son bulacak onay süresi ilk önce 31 Aralık’a daha sonra da 31 Ocak 2018 tarihine kadar uzatılmıştı. Yeni bir süre uzatımının daha olmayacağı onay işleminde 14 milyon kart sahibine BDDK ve bankalardan uyarı mesajları geliyor. Kredi kartı sahipleri 31 Ocak’a kadar onay vererek kartlarını internet alışverişine açabilirler.

Türkiye’de 45 milyon banka kartı bulunuyor. BDDK’dan alınan son rakamlara göre ise 45 milyon kart içinden şimdiye kadar 31 milyon kart için talep alındı. İnternetten alışveriş için ‘Onay’ alınamayan kart sayısı ise 14 milyon olarak belirtiliyor. 14 milyon kartın kullanım alışkanlıklarına bakıldığında bu rakamın 3’te 1’i yani 5.5 milyonu ile internet üzerinden alışveriş yapıldığı ifade edildi.

KARARIN SEBEBİ DOLANDIRICILIK

BDDK alınan bu kararın gerekçesi olarak yaşanan dolandırıcılık olaylarını göstermişti. Kartlarını internet alışverişinde kullanmayan ancak dolandırıcıların hedefi olan ve zarara uğratılan vatandaşların sayısında yaşanan artış nedeniyle bu kararın alındığı belirtilmişti.

HANGİ KARTLARI KAPSIYOR?

Bireysel müşterilere verilmiş ve verilecek tüm banka ve kredi kartları kapsam içinde. Belirtilen geçiş süresi sonunda düzenlenecek olan bireysel banka kartı ve kredi kartları kart sahiplerine, e-ticaret işlemlerine kapalı olarak gönderilecek. Mevcut kartlar da eğer onay verilmediyse, online işlemlere kapatılacak.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir