Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Manisa İlinde 500.000 Tane Klime Üretimi Yapacak

Manisa İlinde 500.000 Tane Klime Üretimi Yapacak

admin admin -
13 0

Mitsubishi Electric Corporation şirketi, Mitsubishi Electric Turkey şirketinin tarafından ev tipindeli klimaların geliştirilmesi ve de üretimi amacıyla Manisa ilinde kurulmuş olan yeni fabrikasının 12 Aralık tarihinde üretime başlayacağını belirtti.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 60 bin metrekare alana kurulan fabrika’da yılda 500 bin set klima üretilecek. Fabrikada başlangıçta 146 kişi istihdam edilecek, istihdam zamanla 400’e çıkacak.

Talep çok hızlı artıyor

Mitsubishi Electric, bu yeni yatırımıyla, ev tipi klima talebinde artış beklenen Türkiye ve Avrupa’daki iş hacmini büyütmeyi amaçlıyor. Mitsubishi Electric’in Avrupa’daki klima ve soğutma sistemleri faaliyetleri her geçen gün büyüyor ve Türkiye’deki talebin de ülkenin ekonomik büyümesine ve nüfus artışına paralel olarak artması bekleniyor.

Yeni fabrikanın, Türkiye’de ve Avrupa’daki talep dalgalanmalarına yanıt veren ve ayrıca yerel pazarlara yönelik özel tercihleri ve çevresel gereklilikleri karşılayan esnek bir tedarik zinciri sağlamak üzere lokalizasyon çalışmalarının hızlandırılmasında kilit rol oynaması bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir