Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Meta’dan Artırılmış Gerçeklik gözlüğü

Meta’dan Artırılmış Gerçeklik gözlüğü

haber haber -
11 0

Meta, ilk Artırılmış Gerçeklik gözlüklerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. The Verge tarafından yapılan habere göre Mark Zuckerberg, Metaverse dünyasının bir parçası olan Artırılmış Gerçek gözlükler için milyarlarca dolar yatırım yaptı. Şirket, para döktüğü yeni girişimine Project Nazare adını verdi.

Meta, yeni girişiminde ilk kez Artırılmış Gerçeklik gözlük üretecek. Gözlüklerini 2024 yılına kadar piyasaya sürmeyi planlayan firma, daha gelişmiş modellerini ise 2026 ve 2028 yıllarında satışa sunulacak.

Yeni üretilecek gözlüklerin fiyatının, şu anda 299 dolara satılan kulaklıklardan bir hayli fazla olması bekleniyor. Çünkü Artırılmış Gerçeklik gözlüklerin yapımında kullanılacak malzemelerin fiyatı oldukça fazla.

Artırılmış Gerçeklik gözlükler; göz takip kameraları, özel dalga kılavuzları ve MicroLED projektörlerle birlikte üretilecek. Ürünlerin 100 gram ağırlığında ve siyah çerçevelere sahip olması bekleniyor. Cebe sığacak boyutta olan gözlükler, kablosuz bir dahili disk ile güçlenecek. Ürünlerin pil ömrünün ise 4 saat olacağı biliniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir