Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Meteorolojide son durum

Meteorolojide son durum

haber haber -
12 0

İstanbul kar yağışı ile yeni bir güne daha girdi. 10 Mart Perşembe günü öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı kentte aralıklarla etkili oldu. İstanbul Valiliği kentte büyük tedbirler alırken, hava durumu takip radarlarındaki verilere göre önlemler gevşetildi ve sertleştirildi. Şu ana kadar bazı olumsuzlukların dışında büyük bir olumsuzluk kent genelinde yaşanmadı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Meteoroloji verilerine göre İstanbul’da bu akşam yoğun, gök gürültülü #kar sağanakları bekleniyor.uyarılarımızı yineliyoruz! LÜTFEN, Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun.” dedi.

İstanbul’da 1987 kışı geri döndü. Kentte Mart ayının en soğuk günleri yaşanıyor. 10 Mart Perşembe günü öğlen saatlerinde özellikle Avrupa yakasında aralıklarla etkili olan kar yağışı, 11 Mart’ta kent geneline yayıldı. İstanbul kar yağışı ile beyaz bir örtüye büründü. Hazırlıksız yakalananlar anlık yağışlar nedeniyle yollarda kaldı. Birtakım olumsuzluklar yaşansa da kar yağışı henüz beklenen etkiyi göstermedi.

Meteoroloji’nin hava durumu takip radarlarından alınan veriler sonrası, İstanbul Valiliği hızla birçok kararı uygulamaya koydu. Kent genelinde okullar 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edildi.

Yine aeynı şekilde yolcu otobüslerinin giriş-çıkışları da hava durumuna göre kontrollü olarak açıldı ve kapatıldı. AVM’ler de 12.00’de açılıp 19.00’da kapanmaya başladı.

Kar yağışının zaman zaman etkili olması ve birçok önlemin uygulanmaya başlaması ile vatandaşlar Meteoroloji’nin hava durumu verilerini anlık olarak takip etmeye başladı. Birçok vatandaş 5 günlük hava durumu verisini yoğun şekilde araştırıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir