Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Meteoroloji’den uyarı

Meteoroloji’den uyarı

haber haber -
12 0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Ocak 2022 pazar gününe ait hava durumu tahmin raporlarını yayınladı. 5 uyarı birden yapan MGM’nin son değerlendirmelere göre, Marmara’nın Doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu(Sivas hariç), Batı Karadeniz’in kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Giresun, Muş, Bingöl, Bitlis, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın batı kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Akdeniz Bölgelerinin kıyılarında ve iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı bekleniyor.

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir