Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. #NBASundays maçında Minnesota Timberwolves, Phoenix Suns ile karşı karşıya gelecek!

#NBASundays maçında Minnesota Timberwolves, Phoenix Suns ile karşı karşıya gelecek!

admin admin -
12 0

NBA 2K18’in sunduğu NBA Sundays her Pazar birbirinden dev maçları basketbol severler ile buluşturmaya devam ediyor. 26 Kasım Pazar günü Minnesota Timberwolves’un, Phoenix Suns’ı konuk edeceği heyecan dolu maç TSİ 23:30’da, S Sport ve NBA League Pass’te basketbol severleri bekliyor.

Phoenix Suns, rakibinin etkili oyuncusu Karl-Anthony Towns’a karşı Marquese Chriss, Alex Len, Greg Monroe ve Dragan Bender gibi isimlerin yer aldığı bir kadroya sahip. Devin Booker ise hırsı ve yeteneği ile birçok savunma oyuncusu için dikkate değer bir oyuncu. Butler ve Wiggins ile kanat alanında çok etkililer ve büyük maçlar kazandırmaları bekleniyor. Timberwolves ise bu sezon Butler, Teague, Taj Gibson ve Jamal Crawford gibi oyuncuların takıma gelmesiyle iyi bir görüntü sergiliyor.

İşte çekişmeli ve heyecan dolu geçecek maçın analizleri;

Suns Hakkında: Baş antrenör Earl Watson’un ayrılması ve Eric Bledsoe’nin ilk hafta takas için gönderilmesiyle, Suns sezona çalkantılı bir giriş yaptı. Yardımcı antrenör Jay Triano’nun geçici bir süreliğine Watson’un yerine geçmesinden sonra takım daha iyi bir oyun sergiledi. Triano 2008-11 yılları arasında üç sezon Toronto Raptors’un baş antrenörlüğünü yapmıştı. Bledsoe, Milwaukee’ye gönderildi ve karşılığında Greg Monroe geri alındı. 30 Ekim’de 21 yaşına giren oyun kurucu Devin Booker 3,000 sayıya ulaşan en genç dördüncü oyuncu oldu. Hanesine yazdırdığı 30 sayılık 7 maçla, 19 Kasımdan itibaren ortalama 23.0 sayılık bir ortalamayla sezona iyi bir başlangıç yaptı. Dört yıldır forvet olarak oynayan T.J. Warren da 18.6 sayılık ortalama ile iyi bir oyun sergiliyor. Ayrıca T.J. Warren 1 Kasım’da Wizards’a karşı oynanan maçta 40 sayıya ulaşarak kariyer rekorunu elde etti. Phoenix, iki yıldır forvet olarak oynayan ve bu sezon büyük bir gelişme gösteren Marquese Chriss ve Dragan Bender’a güveniyor. Suns, 2017 NBA Draft’ında dördüncü sıradan seçtiği çaylak Josh Jackson konusunda da oldukça memnun gözüküyor.

Suns Takım Liderleri: Devin Booker (23.0 mbs); Tyson Chandler (9.5 mbr); Devin Booker (4.4 mba)

Timberwolves Hakkında: Jimmy Butler ve Jeff Teague’nin gelişinden sonra Minnesota’nın güveni arttı. Butler, bir zamanlar Chicago Bulls’un antrenörlüğünü yapan Timbervolwes’un baş antrenörü Tom Thibodeau ile üç kez All-Star seçilmiştir. Teague, playoff tecrübesi ile eski All-Star oyunculardan birisi olarak dikkat çekiyor. Genç ve hırslı oyuncular Karl-Anthony Towns ve Andrew Wiggins liderliğinde bu iki oyuncunun takıma alınması, 20 Kasımdan beri 10-7’lik bir performansla sezona başlayan Minnesota sıralamada ani bir değişim yarattı. 25.0 sayı ve 12.0 ribaunt ile geçen sezonu birincilikle kapatan Towns, Shaquille O’Neal’den sonra ilk kez All-Star seçilmeyi amaçlıyor. Wiggins, Towns’un gerisinde takımda ikinci sırada yer alıyor. Tüm işaretler, Minnesota’nın 2004 yılından beri playofflara ilk kez kalacağını gösteriyor.

Timberwolves Takım Liderleri: Karl-Anthony Towns (20.6 mbs); Karl-Anthony Towns (11.4 mbr); Jeff Teague (7.3 mba)

Sezon Serileri: Timberwolves bu sezon serisinde 1-0 önde. Minnesota 2016-17 sezon serisini ise 3-0 kazandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir