Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Öğretmenlere 1310 TL’lik artış

Öğretmenlere 1310 TL’lik artış

haber haber -
11 0

Öğretmenlere 1310 TL’lik artış yasalaştı. Merakla beklenen ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’ TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek devreye girdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na göre öğretmenlerin özlük haklarında bir takım iyileştirmeler olacak. Bu iyileştirmelerin en başında ise eğitim öğretim tazminatı geliyor. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik öğretmenlerimizin özlük haklarında ciddi iyileştirmelerin olduğu yeni kanuna göre başöğretmenlere ödenecek tazminat yüzde 40’tan yüzde 120’ye çıkarılırken, öğretmenlerin eğitim öğretim tazminatlarında yüzde 60 oranında (bugün itibarıyla yaklaşık 1.310 TL’lik) bir artış olacak.

AK Parti Konya milletvekili Orhan Erdem ve 57 milletvekilinin imzasıyla gelen Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi TBMM Genel kurulu’nda kabul edildi. Yıllardan beri dile getirilen bir konu ilk kez yasalaşmış oldu. Teklifle, öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemeleri düzenleniyor. Öğretmenlik mesleği üç kariyer basamağına ayrılacak.

Aday öğretmenlik dahil olmak üzere en az on yılını dolduran, mesleki gelişime yönelik 180 saatten az olmamak üzere düzenlenen Uzman Öğretmenlik Eğitim Programını tamamlayanlar, uzman öğretmenlik için öngörülen asgari çalışmaları tamamlayanlar, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan öğretmenler uzman öğretmen sınavcı için yapılacak yazılı sınava başvuru yapacaklar. Bu sınavdan 70 ve üzerinde puan alan öğretmenler başarılı sayılacak ve uzman öğretmen sertifikası alacaklar.

Uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunan, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası olmayan ve uzman öğretmenlerden mesleki gelişime yönelik 240 saatten az olmamak üzere düzenlenen Başöğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olan ve mesleki gelişime yönelik alanlarda başöğretmenlik için öngörülen çalışmayı tamamlayan başöğretmen sınavı için yapılan sınava başvurabilecekler ve bu sınavda 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaklar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir