Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Restorana isabet etti

Restorana isabet etti

admin admin -
15 0

Terör örgütü mevzilerinden ateşlenen bir roket, Kilis kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan tarihi yapıdaki restorana isabet etti. Akşam saati olması nedeniyle restoranda bir çok müşteri ve çalışan olduğu belirtildi. Roketin düştüğü restorana çok yakın bir noktada bulunan DHA Muhabiri Taylan Yıldırım ayrıntıları canlı yayında anlattı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan 5 kişinin yaralandığını söyledi.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, terör örgütü PYD/PKK’nın roketli saldırısında yaralı sayısının 5’e yükseldiğini bildirdi.

Tekinarslan, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Afrin’deki teröristlerce kent merkezinde bir lokanta ve bir eve roketli saldırı düzenlendiğini hatırlattı. İlk başta 4 yaralının hastanelere getirildiğini ve ekiplerin çalışmasının sürdüğünü anlatan Tekinarslan, “Yaralı sayısı 5’e yükseldi, hayati tehlikesi olan yok.” dedi.

Roketin isabet ettiği lokantanın sahibi Erdoğan Aktaş da iş yerinde bulundukları sırada roketin isabet ettiğini ve korktuklarını söyledi.
Olayın hemen ardından içerisinin toz bulutuyla kaplandığını belirten Aktaş, daha sonra içerideki yaralıları dışarı çıkarıp gelen ambulanslara bindirdiklerini, durumu kötü olan yaralı bulunmadığını vurguladı.

ROKET RESTORANIN ÇATISINA DÜŞTÜ

DHA Muhabiri Taylan Yıldırım, Kilis’teki son dakika haberini canlı yayında anlattı:

“Restoran iki katlı, ancak roketten dolayı restoranın tabanına kadar kaldı. Akşam saati olması nedeniyle restoranda çok sayıda müşteri ve çalışan bulunuyordu. Olay yerine çok yakın bir mesafede bulunuyorduk. Biz de haber turundan dönmüştük. İçeride de basın mensubu arkadaşlarımızın olduğu duyumunu aldık. Ancak hem bu konuda hem de yaralı sayısı hakkında resmi açıklama yapılmadı.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir