Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Son Zamanların Tarımda Gözdesi Organik Gübre

Son Zamanların Tarımda Gözdesi Organik Gübre

haber haber -
10 0

Organik gübre demek içerisinde bitki ve birçok besin içeren minarelin bulunduğu gübredir. Özellikle tarımın ve tarım aletlerinin gelişen teknoloji ile sürekli gelişmesi bir yana tarımda kullanılan gübrelerde zamanla değişmektedir. Bu anlamda organik gübre tarım arazilerindeki yerini fazlasıyla almaktadır.

Organik gübreler toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını düzenler ve özellikle organik tarım tercih edilen tarım alanlarında toprağın yapısını düzenleme aşamasında çiftçilere yardımcı olur. Organik gübreleri diğer gübrelerden öne çıkaran en büyük özelliği içerisinde hiçbir kimyasal madde bulunmamasıdır.

Solucan Gübresi ve Üretimi

Dünya da ve ülkemizde son yıllarda solucan gübresi üretimi artmaktadır. Oldukça yararlı olan solucan gübresi üretimi için ülkemizde bir tesisleşme çalışması yapılmaktadır. Bu tesisleşmeler de devlet tarafından destekleme yapılmakta ve üreticilere ciddi miktarlarda hibeler veriliyor. Üstelik solucan gübresi üretimi tesisleri açılabilmesi için sadece büyük şirketler değil bireysel çiftçiler de devlet tarafından desteklenmekte ve bu işe girmek isteyen kişilere gerek sermaye gerekse solucan bulunması konusunda uzman kişiler yardımcı oluyor.

http://www.organikgubremiz.com/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir