Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Teröristlerin akıbeti belli oldu…

Teröristlerin akıbeti belli oldu…

admin admin -
14 0

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı harekatı sürüyor… TSK’nın son açıklamasına göre Afrin’de 303 terörist etkisiz hale getirildi. Burseya Dağı’nda teröristlerden ele geçirilen mevzilere ilişkin ilk görüntüler de ortaya çıktı.
Afrinde yakalanan teröristlerin akıbeti belli oldu…

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın
Fransız kanalı: Türk askeri kararlı, morali yüksekFransız kanalı: Türk askeri kararlı, morali yüksekFransız kanalı: Türk askeri kararlı, morali yüksekFransız kanalı: Türk askeri kararlı, morali yüksek
Bugün sabah saatlerinden itibaren Afrin’deki terör hedefleri vuruluyor. Anadolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı sırasında yakalanan PYD/PKK’lı 7 terörist Hatay’a getirildi. AA’nın haberine göre YPG’lilerin ilk ifadeleri ortaya çıktı.

AFRİN’DE SON DURUM

14:05 Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin’de 303 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada “Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 6 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan uçaklar, emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre, en az 303 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir” denildi.

TANKLARI GÖREN YPG’LİLER KAÇIŞ YOLU ARAMIŞ

 

13: 43 Anadolu Ajansı’nın geçtiği habere göre harekat kapsamında TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları tarafından Afrin kırsalında 7 terörist yakalandı. Reyhanlı ve Hassa’ya getirilen teröristlerden 3’ü işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Diğer teröristlerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. AA’nın haberine göre Afrin kırsalında yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan üç terörist, ifadelerinde örgütte yaşananları anlattı. Teröristler, PYD’nin kendilerini ve ailelerini ölümle tehdit ettiğini, zorla örgüte katıldıklarını ileri sürdü. 45 gün silahlı eğitim aldıklarını söyleyen YPG’liler, Zeytin Dalı Harekatı öncesi Adamanlı Köyü’nde 30 terörist olduğu bilgisini verdi.

Teröristler, “Türk askerinin operasyonuyla örgüt içerisinde panik yaşandı. İlk olarak tankların sınıra yaklaştığını gördük. Tankların girişiyle köydeki bütün örgüt mensuplarının kaçışı başladı. Biz kaçamadık ve yakalandık.” ifadelerini kullandı. Bölgeden kaçanlar arasında örgütün sözde komutanlarından birisinin de olduğunu aktaran teröristler ifadelerinde, örgüt içerisinde ABD’nin PYD’ye silah ve yaşam malzemesi yardımı yaptığının anlatıldığını kaydetti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir