Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Tonga için korkutan uyarı

Tonga için korkutan uyarı

haber haber -
13 0

Volkan patlamasının ardından halkın yaralarını sarmaya çalıştığı ada ülkesi Tonga için bilim insanlarından korkutan bir uyarı geldi. Uzmanlar patlaması sonrası beklenen kükürt dioksit ve nitrojen oksit oluşturan asit yağmurlarının daha uzun vadeli bir çevre felaketini meydana getirmesinden endişeli. Ayrıca bölgede deniz suyunu zehirleyen volkanik atıklar hem ekonomi hem de turizm için büyük bir risk oluşturuyor.

Bilim insanları, Tonga’da meydana gelen devasa volkanik patlamasının, yerel ekonomi için hayati önem taşıyan mercan resiflerine ve balıkçılığa yıllarca süren hasara yol açabileceği konusunda uyardı.

Patlamanın ardından gelen tsunamide 15 metreye varan dev dalgalar oluşturdu ve bu dalgalar Mango adacığındaki bütün bir köyü yok etti. Bölgeden gelen son görüntüler kökünden sökülmüş ağaçları, parçalanmış binaları, düşmüş elektrik hatlarını ve enkaz halindeki yolları ortaya çıkardı.

Ventanilla’daki yerel yetkililer Tonga patlamasının vahşi yaşamı öldüren ve yerel plajlara ciddi şekilde zarar veren bir petrol sızıntısına neden olduğunu duyurdu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir