Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Ukrayna’da Üniversite Tercihi

Ukrayna’da Üniversite Tercihi

haber haber -
12 0

Türkiye’de çok fazla öğrenci olması ve üniversitelerin yeterli kontenjanının olmaması birçok öğrencinin açıkta kalmasına neden oluyor. Ancak sınav puanı düşük olan öğrencilerin istedikleri bölümü Ukraynada eğitim alarak okuması oldukça cazip bir fırsattır. Her bölümün uygun fiyatlarda tercih edilebilmesi sayesinde son yıllarda birçok aile ve öğrenci tarafından Ukrayna üniversiteleri daha çok ilgi görüyor.

Diploma Denkliğini Rahatlıkla Alabilirsiniz

Yurt dışında üniversite okumanın en büyük dezavantajı alınan diplomanın her yerde geçerli olmamasıdır. Bu nedenle Ukraynada üniversite okumak sizlere diploma konusunda da bir sorun çıkarmayacaktır. Alacağınız diploma hem tüm Avrupa’da hem de Türkiye’de geçerli bir diploma olacaktır. Türkiye ve Ukrayna arasındaki ikili ilişkiler sayesinde Ukrayna diplomaları YÖK tarafından tanınan bir diplomadır.

Ukrayna’da Okumanın Avantajları

Ukrayna’da eğitim alırken yurtdışı askerlik tecili işlemlerini yaptırarak bu durumu biraz daha ileri ki bir tarihe atabilirsiniz. Eğitim sırasında eğitim dili olarak dilerseniz İngilizce ya da Rusça ve Ukraynaca dillerinden birini tercih edebilirsiniz. Eğitimin Rusça ve Ukraynaca seçilmesi meslek yaşantınızda da sizlere çok şeyler kazandıracaktır.

https://babilegitim.com/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir