Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Windows 11 kullanıcıları dikkat

Windows 11 kullanıcıları dikkat

haber haber -
13 0

Çevrim içi ortamda gizlilik ve güvenlik en önemli konuların başında geliyor. Cebimizde taşıdığımız telefondan evimizdeki bilgisayara kadar, internete bağlanabilen her cihazda kişisel verilerimiz saklı. Bu da doğal olarak bizi biz yapan verileri çalınmaya bir başka deyişle izinsiz kişilerin erişimine müsait hale getiriyor.

Bilgisayar korsanlarının hedefteki kişileri kandırmak için sıkça başvurduğu yöntem: phishing veya Türkçe adıyla oltalama. Bu yöntemde kullanıcı genellikle bankadan veya müşterisi olduğu bir şirketten gelmiş gibi görünen bir mail yoluyla kandırılıyor. Saldırgan, “Hesabınız tehlikede. Kurtarmak için şu linke tıklayın” gibi mesajlar göndererek kurbanın bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor.

HP’nin Tehdit Araştırma birimi, Windows 11 kullanıcılarını hedefleyen yeni bir saldırı keşfetti. Paylaşılan bilgiye göre saldırı şu şekilde gerçekleşiyor:

Saldırganlar öncelikle Microsoft’un resmi Windows 11 güncelleme sayfasının birebir kopyasını oluşturuyorlar. Ardından bilgisayarını güncellemek isteyen kullanıcı, Microsoft’un sitesine gitmesi gerekirken ‘Windows Upgraded’ isimli sahte sayfaya ulaşıyor. Ancak site tasarım bakımından aynı olduğu için hangisinin sahte ve gerçek olduğu ilk bakışta ayırt edilemiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir