Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. YouTube’dan 5 yeni özellik

YouTube’dan 5 yeni özellik

haber haber -
10 0

Dünyanın en büyük video içerik platformlarının başında gelen YouTube, üzerinde çalıştığı yeniliklerle kullanıcılarının deneyimlerini arttırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren şirket, 2022 yılında da birçok yeni özelliği platformlarına getirmeyi başardı. Daha fazla imkan sunarak platformun kullanılabilirliğini arttırmak isteyen şirket, bu yıl içerisinde yapmak istediği yenilikleri açıkladı.

YouTube, planlarına kullanım kolaylığı sunmanın yanı sıra yeniliklere de kapı açıyor. Özellikle son dönemde popüler olan metaverse evreni ve kripto para dünyasını da dahil ediyor. Diğer platformların da çalışmalarını yakından takip eden şirket, YouTube’un yelpazesini genişletmek istiyor.

YouTube, TikTok uygulamasının kısa biçimli video içeriği özelliğini Mart 2021’den bu yana kullanıyor. YouTube Shorts adı verilen özelliği daha da iyi hale getirmek için yeni efektler ve platform içerisinde bulunan remix videolarını da kullanılabilecek.

YouTube, özellikle Instagram’dan da bildiğimiz ortak canlı yayın özelliğini platformunda kullanmaya başlamak istiyor. Böylece içerik oluşturucuları, kendini başka içerik kullanıcılarının abonelerine tanıtma imkanı bulacak. Etkileşimi arttırmak isteyen platform, bu özelliği kısa sürede hayata geçirmek istiyor.

Platform hiç kuşkusuz önemli bir para kazanma yeri olarak da biliniyor. YouTube, para kazanma imkanını daha da arttırmak için içerik oluşturucular ve aboneleri arasında yeni bir kanal oluşturmak istiyor. Böylece kullanıcılar; ayrıntısı tam olarak bilinmese de favori içerik oluşturucularından videolar, fotoğraflar ve daha fazla özel içerik satın alma olanağından yararlanabilecekler.

Özellikle son dönemde adından oldukça söz ettiren metaverse evreni, tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Platform içeriklerini bu evrende oluşturulabilecek şekilde bir yenilik getirmek istiyor. Örnek olarak oyun etkileşimlerini daha canlı hissettirmeye imkan sunacağını belirten YouTube, konuyla ilgili başka bir ayrıntıya henüz yer vermedi.

Daha öncede bahsettiğimiz gibi YouTube, bir çok kişi için artık gelir kapısı olmuş durumda. Para kazanma imkanını daha da arttırmak için yenilikler getirmeyi planlayan platform; alışveriş yapılabilir videolar, canlı alışveriş ve e-ticaret gibi birçok fırsata zemin hazırlamak istiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir