Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. 5 Nisan 2022 petrol fiyatları

5 Nisan 2022 petrol fiyatları

haber haber -
14 0

Petrol piyasalarında yeniden Rusya’ya yönelik olası yeni yaptırımlar endişe kaynağı olarak öne çıktı.

ABD ham petrolünde iki haftanın en yüksek sıçraması görüldü ve fiyatlar 105 dolara yaklaştı. Brent petrolde de hızlı artış izlendi ve 108 doların üzeri görüldü.

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 108 dolardan işlem görüyor.

Fiyatlardaki yükselişte, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve ABD’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları gündeme getirmesinin arz daralması endişelerini tetiklemesi etkili oldu.

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin ABD ve Batılı ülkelerin açıklamaları yaptırımların devam edeceğine dair sinyaller verirken, dün ABD Başkanı Joe Biden, Kiev bölgesindeki Buça kentinde sivillere ait cesetlerin bulunmasının ardından Rusya’ya yeni yaptırımlar getireceklerini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da AB’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlara işaret ederek, “AB olarak yaptırımları bir kez daha sertleştireceğiz. Almanya Brüksel’e bir dizi öneriler sundu” ifadesini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamada da ülkede görev yapan 35 Rus diplomat için sınır dışı etme kararı alındığı belirtildi.

France İnter radyosuna konuk olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Ukrayna’nın Buça kentinde yaşananların Rusya’ya karşı yeni bir dizi yaptırım ve çok net tedbirler gerektirdiğini belirterek, yaptırımların kömür ve petrol alımını kapsayabileceğine işaret etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir