Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. 7 Haziran 2022 petrol fiyatları

7 Haziran 2022 petrol fiyatları

haber haber -
11 0

Çin’de salgın önlemlerinin gevşetilmesi talepte canlanma beklentilerini artırırken, Goldman Sachs’ın da petrol beklentilerini yükseltmesi petrol piyasasında yukarı yönlü fiyatlamalara yol açtı.

ABD ham petrolü 119 doların üzerini gördü. Böylelikle ABD ham petrolünde son beş seansın dördünde artış izlendi. Brent petrol ise 120 doların üzerine çıktı.

Dün 121,95 lara kadar yükselen Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 119,85 dolardan işlem görüyor.

Fiyatlardaki yükselişte, küresel piyasalardaki talep artışı ve üretimin yetersiz kalacağı endişeleri etkili oldu.

Dünyanın en büyük ikinci petrol tüketicisi Çin’de, Covid-19 tedbirlerinin gevşetilmesiyle petrol talebinde artış beklentileri güçleniyor.

Dünya genelinde artan petrol talebini karşılamaya yetecek kadar üretim olmayacağı endişeleri de fiyatları yükseltmeye devam ediyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, geçen hafta üretimlerini temmuz ve ağustosta 648 bin varil artıracaklarını açıkladı.

Uzmanlar, üretimdeki artışın Rus petrolüne uygulanan ambargonun yaratacağı açığı kapatmakta etkili olamayacağını öngörüyor.

Brent petrolde teknik olarak 120,71 ile 121,90 dolar aralığının direnç, 119,52 ile 118,33 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir