Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Almanya’nın sokaklarından,Dünya şampiyonluğuna ! Bir başarı Hikayesi Doruk Özarslan.

Almanya’nın sokaklarından,Dünya şampiyonluğuna ! Bir başarı Hikayesi Doruk Özarslan.

haber haber -
12 0

Almanya’nın sokaklarından,Dünya şampiyonluğuna ! Bir başarı Hikayesi Doruk Özarslan.


Doruk Özarslan Kimdir ?
14.07.2001 Tarihinde,Almanya’nın Düsseldorf eyaletinde hayata gözlerini açan profesyonel Sporcu Doruk Özarslan,ilk ve ortaöğretim hayatını yine Almanya’nın Düsseldorf eyaletinde sürdürdü.

​​​​​​​

Küçük yaşlarda dövüş sporlarına duyduğu ilgi ile,sekizinci yaş gününü kutladığı yılda ailesinin de yönlendirmesi ile Boks branşı ile tanışan Doruk Özarslan,kısa sürede yeteneği ve başarısı ile Almanya’nın Young Boy yani Genç Çocuklar eyalet şampiyonluklarını kazanmayı başardı.

Sekiz ve on dört yaşları arasında,okul hayatının yanı sıra çok sıkı antrenman yaparak başarısını da yaşına göre ileri seviyeye taşıyan sporcu,16 yaşına geldiğinde Almanya’da oluşturduğu kariyerine;

•27th International Youth Boxing Tournament şampiyonluğu,
•26 th International Youth Boxing Tournament ikinciliği,
•2014 IBA Youth World Boxing Champiomship şampiyonluğu,
•4 Defa Germany Youth Amateur Boxing Şampiyonluğu,
•Opening Ceromeny Boxing şampiyonluğu sığdırmayı başardı.

2018 Yılında ailesinin dönüşüyle birlikte Türkiye’ye yerleşen Profesyonel sporcu Doruk Özarslan,kariyerine Türkiye’nin İzmir şehrinde devam etti.

2018’den bu yana,Profesyonel olarak geçirdiği Boks kariyerine 14 maç 0 yenilgi 13 nakavt sürdüren sporcu,Spor kariyerine Altaylar Boks Akademisi bünyesinde devam etmektedir.

Türkiye’de geçirdiği süreç boyunca,yine kariyerine sayısız başarı ekleyen Doruk Özarslan,2021’de Dünya’nın en büyük boks organizasyonlarından biri olarak kabul edilen,2021 AIBA World Boxing Championship şampiyonluğunu,bir gecede çıktığı 3 maçtaki rakiplerinin hepsini nakavt ile yenerek kazanmayı başardı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir