Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Anadolu Efes’ten Rusya ve Ukrayna kararı

Anadolu Efes’ten Rusya ve Ukrayna kararı

haber haber -
10 0

Rusya’da faaliyet gösteren en büyük 50 şirket arasında bulunan bira üreticisi Anadolu Efes AEFES.IS, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bugün yaptığı açıklamada, Rusya’nın askeri müdahalede bulunduğu Ukrayna’daki faaliyetlerini durdurduğunu bildirdi. Açıklamada şunlar kaydedildi.

“Ukrayna operasyonumuzda Çernihiv, Harkov ve Mikolayiv şehirlerinde 3 bira fabrikamız ve yaklaşık 3 bin çalışanımız bulunmaktadır. Birinci önceliğimiz çalışanlarımızın güvenliğini sağlamaktır ve bu konuda alınabilecek tüm önlemler alınmıştır. Bunun yanı sıra üretim tesislerimizin ve altyapımızın güvenliğini sağlamak adına önlemler alınmıştır. Bu çerçevede, bu sabah itibarıyla Ukrayna’daki bira fabrikalarımızdaki üretim ve satış operasyonları durdurulmuştur. 2021 yılında, Ukrayna operasyonumuzun Anadolu Efes satış gelirleri içindeki payı yüzde 5, FAVÖK içindeki payı ise yüzde 2’dir. Rusya operasyonumuzda ise üretim ve satış faaliyetlerimiz devam etmektedir.

2021 finansallarımızla birlikte açıkladığımız 2022 yılına ilişkin beklentilerimiz, yayınladığımız tarih itibarıyla olan koşullara dayanmaktadır. Bu nedenle ülkeler arası durumun gelişimini önümüzdeki günlerde yakından takip ediyor olacağız. Gelişmelere bağlı olarak 2022 beklentilerimizde bazı değişiklikler olabilir. Gelişmeler hakkında yatırımcılarımız ve kamuoyu bilgilendirilecektir.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir