Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Aralık Ayında Kalıcı Düşüşün Başlayacağı Açıklandı

Aralık Ayında Kalıcı Düşüşün Başlayacağı Açıklandı

admin admin -
11 0

Kasım ayı içerisinde, giyim ve de gıda fiyatlarında yer alan artış ile beraber kur geçişkenliğinin etkisiyle beklentilerin daha üzerinde yükselme gösteren enflasyonda, kalıcı bir düşüş trendinin aralık ayında başlaması beklenmekte.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda yüzde 1.49 artarken, yıllık TÜFE yüzde 12.98’e çıktı. Aylık en yüksek artış yüzde 3.77 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti.

DÜŞÜŞ BAŞLAYACAK

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyondaki yükselişin daha çok gıda fiyatlarından kaynaklandığını belirterek, “Enflasyonda aralık ayından itibaren kalıcı bir düşüş süreci başlayacaktır. Hükümetimiz bu amaç için gereken desteği vermeye devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvcı Tokalı, enflasyonun kısa vadede zirveyi görmüş olabileceğini ve gelecek aylarda aşağı yönlü hareketine başlayabileceğini kaydetti. İntegral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu ise, “Enflasyonda mevsimlik etkilerin bir süredir hakim olduğunu dikkate alırsak, gelecek yılın ilk çeyreğinde baz etkisinin de yardımıyla enflasyonda düşüş görebiliriz” diye konuştu.

Tüketici fiyatları bazında kasımda en yüksek fiyat artışı, yüzde 45.29 ile domateste görüldü. Hükümetin fiyatları düşürmek için ithalatın önünü açtığı ette de kasımda fiyatlar geriledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir