Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Azerbaycan üniversitesi

Azerbaycan üniversitesi

haber haber -
14 0

Azerbaycan üniversitesi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü, Hazar kıyısında bulunan Kafkasya’nın en büyük ve en gelişmiş şehridir ve ticaret, kültür ve eğitim açısından önemli bir şehirdir.

 Bakü, Hazar Denizi’nin batı kıyısında yer alır ve adını “palyaçolar diyarı” yani rüzgarlar şehri anlamına gelen Bakü kelimesinden alır.

 Bakü’nün iklimi karasaldır. Kışlar soğuk ve rüzgarlı, yazlar ise sıcak ve kuraktır.

 Bakü’de konuşulan ana dil Azerbaycan Türkçesidir. Bu nedenle Türkiye’den başvuran adaylarımız herhangi bir dil sorunu yaşamamaktadır. İlk günden itibaren halkla kolayca anlaşabilir. Aynı zamanda Rusça, şehrin ikinci ana dilidir. Çoğu insan Rusça, İngilizce ve Türkçe konuşur.

 Bakü’de ulaşım metro, otobüs, minibüs ve Uber-Bolt taksi ile kolay ve ekonomiktir. Toplu taşıma ücreti 0.30 qepik. Öte yandan benzinin çok ucuz olması ve Uber-Bolt gibi firmalar olması nedeniyle taksi fiyatları oldukça uygun fiyatlara sunulabiliyor. Metro

 Bakü’de 25 istasyonda 3 hat bulunmaktadır. Bakü Metrosunun en belirgin özelliği, her istasyonun benzersiz ve çekici mimarisidir. Metro yapım çalışmaları devam ediyor. Başkentte toplam uzunluğu 119 km olan 76 istasyondan oluşan metro hattının yapımına devam ediliyor.

 Azerbaycan üniversitesi olarak eğitim büyük önem taşımaktadır. Azerbaycan’ın okuma yazma oranı 0.8’dir. Bu oran Azerbaycan’ı en yüksek okuma yazma oranına sahip çoğunluk Müslüman ülke haline getirmiştir.

 Bakü, üniversiteleri ve bu üniversitelerdeki önemli eğitimcileri ve profesörleri ile Kafkasya’nın önemli bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Her yıl onlarca ülkeden binlerce öğrenci üniversite okumak için Bakü’ye geliyor.

 Bakü’de 22 devlet üniversitesi ve 11 özel üniversite bulunmaktadır. Bakü’deki üniversiteler YÖK tarafından akredite edilmiştir (e-devlet üzerinden sorgulanabilir) ve YÖK rehberinde listelenmiştir. Bu durum, üniversiteden mezun olup ülkemize dönen adayların denklik belgesi almalarına ve kendi ülkelerinde mesleklerini icra etmelerine olanak sağlamaktadır. eurostaryurtdisiegitim olarak bu üniversitelerin Türkiye’deki temsilcisiyiz ve öğrencilerimize Azerbaycan’daki üniversitelerde sınavsız hizmet veriyoruz.

 Bakü kültür ve medeniyet açısından çok gelişmiş bir şehirdir. Şehirde çok sayıda tiyatro, müze, kütüphane, sanat galerisi, opera binası, konser salonu, sinema ve kültür merkezi bulunmaktadır.

Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim – Beyoğlu / İstanbul Tel: 0(212) 244 66 00

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir