Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Azerbaycan’da Yurtdışında Nasıl Eğitim Alınır?

Azerbaycan’da Yurtdışında Nasıl Eğitim Alınır?

haber haber -
12 0

Azerbaycan’da Yurtdışında Nasıl Eğitim Alınır?

Azerbaycan, Avrasya’nın Kafkasya bölgesinde bir ülkedir. 9 milyona yaklaşan nüfusuyla Güney Kafkasya’nın en kalabalık ülkesidir. Kuzeyde Ermenistan, kuzeydoğuda Gürcistan, kuzeybatıda Türkiye ve doğuda İran ile komşudur. Başkent Bakü’dür.

Bu yazıda, Azerbaycan’da yurtdışında nasıl eğitim alabileceğinizi ve bunun bazı artılarını ve eksilerini tartışacağım. Ek olarak, Azerbaycan’da ve Avrupa’daki diğer ülkelerde yurtdışında okurken bazı kişisel deneyimlerimden bahsedeceğim.

Makale üç bölüme ayrılacaktır:

1) Azerbaycan’da Yurtdışında Nasıl Eğitim Alınır?

2) Yurtdışında Okumanın Artıları ve Eksileri

3) Azerbaycan’da yurt dışında eğitim alma kişisel deneyimim

Bakü Devlet Üniversitesi Nedir?

Bakü Devlet Üniversitesi Azerbaycan’ın en prestijli üniversitesidir.

Bakü Devlet Üniversitesi 1885 yılında kurulmuştur. Bakü’nün kalbinde yer alır ve 40.000’den fazla öğrencisi vardır. Üniversite zengin bir tarihe sahiptir ve mezunları arasında Nobel Ödülü sahipleri ve önde gelen politikacılar bulunmaktadır.

Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan’ın en eski üniversitelerinden biridir. 22 Temmuz 1885’te Nizam-ül-Mülk’ün emriyle kurulmuştur. Üniversitenin ilk rektörü, yaklaşık bir yıl görev yapan Hacı Zeynalabdin Taghiyevich Asadullayev’dir. .

Üniversite için ilk bina 1880 ile 1884 yılları arasında inşa edildi, ancak 1888 yılına kadar burada dersler verilmeye başlandı. Başlangıçta, BSU tarafından yüksek öğretime girmenin de mümkün olduğu 1899 yılına kadar yalnızca orta öğretim veriliyordu;

Bakü Devlet Üniversitesi’nde Yurt Dışında Okumanın Faydaları Nelerdir?

Bakü Devlet Üniversitesi hukuk fakültesi, Azerbaycan’da bir kamu yükseköğrenim kurumudur. 1992 yılında kurulmuştur ve 26.000’den fazla öğrencisi vardır. Azerbaycan’ın en büyük üniversitesi ve Moskova Devlet Üniversitesi’nden sonra Kafkasya bölgesinin en büyük ikinci üniversitesidir.

Bakü Devlet Üniversitesi, tamamen İngilizce olarak öğretilen tüm ders ve programlarına uluslararası öğrencilere erişim sunmaktadır. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler, herhangi bir ek ücret veya gereksinim olmaksızın Bakü Devlet Üniversitesi’nde herhangi bir ana dal veya yan dal eğitimi alabilirler.

Buna ek olarak Bakü Devlet Üniversitesi, kurumlarında okumak isteyen uluslararası öğrenciler için birçok burs sunmaktadır. Bu burslar öğrenim ücretini, geçim masraflarını ve daha fazlasını kapsar!

BSU’da Değişim Programına Nasıl Başvurulur?

Farklı bir ülkede okumak isteyen uluslararası öğrencilere Bakü Devlet Üniversitesi denklik sunulmaktadır. Programların uzunluğu değişir ve bazı öğrenciler yalnızca bir sömestr kalmayı tercih edebilir.

İki tür Değişim Programı vardır: Akademik Değişim Programı ve Akademik Öncesi Program. Akademik Değişim Programı, işletme, bilgisayar bilimi veya mühendislik gibi belirli bir alanda derece yapmak isteyen öğrenciler için tasarlanırken, Akademik Öncesi Program, yeni bir kültür hakkında bilgi edinmek ve seçeneklerini keşfetmek isteyen öğrenciler için tasarlanmıştır. yurtdışında yüksek öğrenim görmek.

BSU’da bir değişim programına başvurmak için lise veya dengi bir eğitimi tamamlamış olmak, iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak ve kendi kaynaklarınızla (ör. banka hesap özetleri) finansal istikrar gösterebilmek gibi belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir