Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Elektronik Komponent

Elektronik Komponent

haber haber -
21 0

 Elektronik Komponent

Elektronik devre elemanları ya da elektronik komponent olarak bilinen devre elemanları günümüzde teknolojinin oldukça gelişmesiyle birlikte önemini arttırmıştır. Neredeyse her cihazın elektronik sistemlerle çalıştığı bilinen bir gerçek ve bu cihazların çalışmaları elektronik devre elemanlarının görevlerini yerine getirebilmesi neticesinde gerçekleşmektedir. Kısaca bu parçalar elektronik cihazların çalışmalarında en kritik role sahip olan bileşenler olarak tanımlanabilirler.

Elektronik Komponent Nedir?

Elektronik cihazın ihtiyaçlarını karşılayacak boyutlarda üretilen her elektronik devre elemanının kendine özel, devrenin çalışabilmesini sağlayan rolleri üstlendiği bilinmektedir. Çoğu insan için iç yapıları ve çalışma prensipleri muamma olan elektronik cihazların çalışmalarını sağlayan bu devre elemanları iki ayrı ana sınıfa ayrılmaktadırlar. Bunlar; aktif ve pasif bileşenler olarak adlandırılmaktadır.

Aktif elektronik komponentleri genel hatlarıyla kendi enerjilerini üreten ya da diğer elemanlardan aldıkları enerjilerin seviyelerini üst seviyelere çıkaran devre elemanlarıdır. Ayrık tüpler, dijital devre elemanları ve analog devre elemanları aktif devre elemanlarına örnek olarak gösterebilecek ana başlıklar olduğu söylenebilir. Pasif elektronik komponentler arasında kapasitörler, sigortalar, ferrit, filtre ve indüktörler bulunmaktadır. Unutulmaması gereken husus ise bir elektronik cihazın çalışabilmesi adına enerji üretecek ve enerjiyi arttıracak aktif elektronik devre elemanları ve söz konusu oluşan enerjilerin dengelenebilmesini, sağlıklı bir şekilde devrenin çalışabilmesini sağlayan pasif devre elemanları birlikte kullanılmalıdır. Eş güdümlü birbirine bağlanan bu parçalar elektronik devrelerin aktif hale gelebilmesini yani çalışmasını sağlamaktadır.

Elektromekanik Devre Elemanları

RF/IF ve RFID

Geliştirme Kitleri- Development Boards

Ayrık Yarı İletken Ürünler

Entegreler

Diyot

Kapasitörler

Kristaller, Osilatörler, Rezonatörler

Filtreler

İndüktörler, Bobinler, Şoklar

Devre Koruması ve Sigortalar

Manyetikler- Trafo, İndüktör Bileşenleri

Potansiyometreler, Değişken Dirençler

Dirençler

Fanlar, Termal Yönetim

Ses Ürünleri- Audio

Motorlar, Solenoidler, Sürücü Kartları

Röleler

Sensörler, Dönüştürücüler

Optoelektronik

İzolatörler

Donanım, Bağlantı Elemanları ve Aksesuarları

Kablo Grupları

Kablo Destek Telleri ve Aksesuarları

Kablolar ve Teller

Konnektörler

4AY Elektronik

4 AY müşterilerine yüksek kalitede hizmet ve çözümler sunarak, sektör hedeflerinde sağlam adımlar ile ilerleyen, müşterilerinin ve çözüm ortaklarının beklentilerini üst düzeyde karşılayan ve hizmet kalitesini hep bir basamak üste taşıma hedefi olan bir Elektronik Komponent Tedarik firmasıdır. 

Elektronik komponent sektöründe edindiğimiz tecrübe ile müşterilerine güvenilir hizmet anlayışını benimsetmek, ihtiyaçlarına çözüm sunmak ve stoklu ürün bulundurmayarak müşterilerine en güncel ve en yeni ürünleri dünyanın dört bir noktasından tedarik etmek için hizmet vermekteyiz.

4 AY olarak hedefimiz hızlı ve güvenilir çözümler sunmaktır. Güvenilir çözüm ortaklarımız ile Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu’dan her hafta düzenli olarak yüklemeler çıkartarak müşterilerimizin proje ihtiyaçlarına uygun milyonlarca çeşit elektronik komponent ürünlerini en hızlı şekilde tedarik etmekteyiz.

Bizimle İletişime Geçmek İçin Aşağıdaki Bilgileri Kullanabilirsiniz.

Mimarsinan, Ekinoba Mahallesi Hürriyet Caddesi Arel Sokak No 1/4, 34291 Büyükçekmece/İstanbul

(0212) 892 64 44

[email protected]

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir