Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Girisimciler ABD’de Banka Hesabi Acarken ITIN Engeline Takıldı

Girisimciler ABD’de Banka Hesabi Acarken ITIN Engeline Takıldı

haber haber -
10 0

Girisimciler ABD’de Banka Hesabi Acarken ITIN Engeline Takıldı

Yukarıda yer alan haber gündeme tam anlamı ile bomba gibi düştü. Bilmeyenler için son derece merak uyandıran ITIN numarası işin özünde Amerika Birleşik Devletleri ile bir biçimi ile bağı olan kişi ve kurumları da son derece ilgilendiren bir olgudur. Eğer en basit ifade ediş biçimi ile ITIN numaranız yok ise o zaman  bu ülkede hiçbir şey yapamazsınız. Amerika Birleşik Devletlerinde iş yapan kısa ya da uzun süreli yaşayan herkes kadın erkek genç erkek fark etmeden bu numarayı almak durumundadır.

İşyeri açmak, banka hesabı açmak, gayrimenkul alıp satmak, gayrimenkul kiraya vermek gibi tüm parasal işlemler için ITIN numarası kullanılır. Bu numarada Amerika’da yer alan SSN vergi numarasını alamayan kişilere bireysel olarak verilen bir vergi numarasıdır. SSN numarası ile aynı özellikleri taşır. Aynı hakları olan bir vergi numarası ise değildir. Kapsamı biraz daha sınırlı bir biçimde belirlenmiştir. ITIN numarası almak için Amerika Gelir İdaresi yani kısa adı IRS olan kuruma başvuru yapmak gerekir. Başvurular online olarak yapılır. Kurumun sitesinde bir başvuru formu vardır. Doğru ve hatasız bir biçimde doldurulması gerekir. Karmaşık ve anlaşılması zor bir formdur. Panikle hatalar yapılabilir.  O zaman da banka hesabı açmak süreci uzayabilir ki bu hiç istenen bir durum değildir.

İşte siz tüm bu sorunları hiçbir biçimde yaşamadan ITINmama.com sitesinden kolay ve hiçbir biçimde kendinizi zorlamadan endişe duymadan kolayca bu numarayı alabilirsiniz. Site kullanımı son derece basit ve anlaşılır bir arayüze sahiptir.  Yönlendirmeler yaparak sizin işlemlerinizi kolayca yapmanızı ve 14 gün içinde bu numarayı almanızı sağlar. Kişiler de böylece bu numarayı alınca engele takılmadan yoluna devam eder.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir