Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. İBB’den İstanbul için yağış uyarısı

İBB’den İstanbul için yağış uyarısı

haber haber -
13 0

İstanbul’da şiddetli yağış bekleniyor.

Dün megakent için turuncu kodlu yağış uyarısı yapılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

AKOM’da konuşan İmamoğlu, beklenen yağmurun tahmin edilen ölçüde etkili olmadığını söyledi.

Yağışın İstanbul’un doğusuna kaydığını belirten İmamoğlu, “Saat 15.00’e kadar İstanbul’da bu ihtimalin kapsamında, ama daha çok doğu ilçelerimizde, yani Şile, Pendik, Kartal, Tuzla hattında etkili olacağı öngörülüyor” dedi.

İmamoğlu, “İstanbul genelinde, şu anda tümüyle hazır olan 4 bin 625 personelimiz sahada. Bin 831 araç-ekipmanla birlikte de vatandaşlarımızın yaşayacağı zorluklara karşı hazırlıklarını yapmış bir biçimde bu sağanak yağışa karşı müdahaleyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yağışların Anadolu yakasında ‘çok kuvvetli’ ve ‘yer yer şiddetli’ olacağını belirtmiş ve ani sel ve su baskınlarına karşı uyarmıştı.

AFAD ise vatandaşların cep telefonuna bir SMS göndererek uyarıda bulunmuştu. Uyarıda, “İstanbul’da Persembe ilk saatlerden itibaren çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun” denilmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise İstanbul için turuncu kodlu uyarısı yapmış ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istemişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir