Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. iPhone 14’ün özellikleri belli oluyor

iPhone 14’ün özellikleri belli oluyor

haber haber -
11 0

Akıllı telefon dünyasında büyük bir kitleye hitap eden Apple, amiral gemisi telefonu iPhone 14 ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Eylül ayında çıkması beklenen akıllı telefonla ilgili sızıntı bilgiler de ulaşmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde de tasarımın görüntüsü sızdırılmıştı. Şimdi de ekranı ile ilgili bilgiler elimize ulaştı.

Apple, akıllı telefonlarının bazı parçalarını Çin’den tedarik ettiği zaten biliniyordu. Geçmiş yıllarda iPhone’ların ekranlarını genellikle Samsung ve LG’den tedarik ediyordu. Şirket, bu politikasında değişikliğe gidiyor. Önemli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Apple, iPhone 14’te kullanılacak 6.1 inç OLED ekranların üretimini BOE’ye emanet edecek.

Öte yandan iPhone 14 serisinin boyutları da sızdırıldı. iPhone mini satışlarından tatmin olmayan Apple, yeni iPhone 14 ile birlikte daha büyük boyutlara yönelecek gibi duruyor. Serideki model boyut ilişkisi şu şekilde yer alıyor: 6,1 inç iPhone 14, 6,1 inç iPhone 14 Pro, 6,7 inç iPhone 14 Max ve 6,7 inç iPhone 14 Pro Max.

Öte yandan Avrupa Birliği, tüm akıllı telefon üreticileri için Type-C standardı zrunluluğu getirmişti. Bu alanda gözler doğal olarak Apple’a çevrildi. Sızdırılan bilgilere göre Apple, AB kurallarını bu seferlik es geçip iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde USB 3.0 destekli Lightning konektör kullanacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir