BA-Works tarafından düzenlenen uluslararası iş analizi konferansı BAistanbul’da açıklanan Türkiye İş Analizi Raporu’na göre, bağımsız iş analizi departmanlarının bulunduğu kurumların oranı sadece yüzde 15. Kurumların yüzde 62’si iş analizi birimlerini BT organizasyonları içinde konumlandırmayı tercih ediyor.
BA-Works tarafından düzenlenen iş analizi konferansı BAistanbul’un üçüncüsü, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Alanında bölgenin tek uluslararası kapsamlı etkinliği olan BAistanbul’a, farklı sektörlerde görev yapan yaklaşık 400 iş analisti katıldı. “Perspektifleri Birleştirmek” temalı etkinlikte Endüstri 4.0, IoT, büyük veri, yapay zeka ve sanal gerçeklik gibi yeni metotların ve teknoloji trendlerinin iş analizine uyarlanmasına yönelik farklı bakış açıları zengin bir içerikle ele alındı.
Doğuş Teknoloji ve OBSS’nin ana sponsorluğunda, AKUT, Audi, Kariyer.net, Modern Analyst ve Webrazzi’nin destekleri ile gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan BA-Works Yönetici Ortağı Pınar Cinali, Türkiye İş Analizi Raporu’nun 2017-18 edisyonuna ilişkin bilgi verdi. Türkiye’de iş analizi alanındaki uygulama ve gelişmeleri araştıran raporun, iş analistlerinin müşteri, iletişim uzmanı ve fütürist gibi farklı açılardan bakmalarını sağlayan perspektiflere odaklandığını söyleyen Pınar Cinali, şunları söyledi: “Rapor, iş analistlerinin halen iş ve teknoloji birimleri arasında bir köprü gibi çalıştığına ışık tutuyor. Buna göre, iş analizi kurumların yüzde 62’sinde BT organizasyonları içinde konumlandırılırken, bağımsız iş analizi departmanlarının bulunduğu kurumların oranı yüzde 15’te kalıyor. Rapora göre, iş analistleri değişen iş ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için sahip olmaları gereken başlıca yeteneğin yaratıcı düşünme olduğuna inanıyor. Problem çözebilme/karar verebilme, stratejik düşünme, iletişim, metodolojiler, domain ve teknoloji know-how’ı ile eleştirel düşünme gibi yetkinlikler de iyi bir iş analistinin mutlaka taşıması gereken nitelikler olarak öne çıkıyor.”