Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Kiev’de can pazarı

Kiev’de can pazarı

haber haber -
12 0

Rus birliklerinin top atışları Kiev’in Podolskiy semtinde bulunan 10 katlı apartmanda da yangına neden olurken olay yerine hemen itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi.

Saldırıya uğrayan apartmanları ziyaret eden Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, “İnsanları tahliye etmek istiyoruz ama kimse Kiev’i terk etmek istemiyor. Daha büyük saldırılar bekliyoruz. Buranın Mariupol ya da Harkiv olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu yüzden 17 Mart sabah 07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettik” dedi.

Öte yandan Kiev Devlet İdaresi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, “Başkentte sirenler çalındı. Herkesin acilen sığınaklara gitmesini istiyoruz.” denildi.

Kiev Acil Durumlar Servisi Basın Sözcüsü Svetlana Vodolaga, Facebook hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yerel saatle 04.22 ila 05.51’de başkent Kiev’e düzenlenen saldırıda 2 çok katlı apartman ile bir müstakil eve top mermileri isabet ettiğini bildirdi.

ABD’li teknoloji şirketi Maxar, Rusya’nın Ukrayna genelindeki saldırılarına dair yeni uydu görüntüleri paylaştı. Yeni fotoğraflar, Kiev merkezine yalnızca 40 km çevresindeki evlerin ateşe verildiğini gösterdi. Aynı zamanda Mariupol kentinde büyük bir hasar olduğu ortaya çıktı.

BM, Ukrayna’dan komşu ülkelere geçen mültecilerin sayısının 3 milyona ulaştığını açıkladı. IOM kaçanlardan 1.4 milyonunun çocuk olduğunu bildirdi. IOM Sözcüsü James Elder, “Neredeyse saniyede bir çocuk mülteci oluyor” dedi.

ABD kanalı FOX News kameramanı Pierre Zakrzewski Ukrayna’daki çatışma alanında hayatını kaybederken muhabir arkadaşı Benjamin Hall ise yaralandı. Zakrzewski ile Hall’un Kiev’e yakın bölgedeki Irpin’de araçlarının isabet aldığı belirtildi.

Çatışma bölgelerinden kurtulmayı başaran sivillerin büyük bir çoğunluğu Kiev Tren Garı’ndan ülkenin güvenli bölgelerine doğru gitti. Gidecek yeri olamayan binlerce kişi de okullara ve güvenli binalara yerleştirildi.

Kiev’deki bir anaokulu da 50’ye yakın sivile kapılarını açtı. Ana sınıfının çocuk oyun alanları evsiz insanların yatakhanesine çevrildi. Kaçarken yakınlarını kaybeden insanlar sevdiklerine kavuşacakları anı bekliyor.

Anaokuluna sığınan sivillerden biri olan 74 yaşındaki Vira İvanivna, Horenka’daki çatışmalarda canını zor kurtarmış. Torunu ile bombardımandan çıkmayı başaran İvaninva, “Gidecek bir yerim yok. Burada savaşın bitmesini bekleyeceğim. Ordumuz bu savaşı kazanacak ve evimize geri döneceğiz” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir