Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Mercedes sözünü tuttu

Mercedes sözünü tuttu

haber haber -
13 0

Mercedes Benz geçtiğimiz CES 2022 fuarı öncesinde, tek şarjla 1.000 kilometre gidebilen ve güneş enerjisiyle şarj olabilen konsept Vision EQXX otomobilini tanıttı. Bu modelle birlikte şirket, en uzun menzilli elektrikli otomobil unvanına elde etmeyi hedefliyordu. Nitekim son yapılan testlerle birlikte sözünü tuttu.

Mercedes, sportif, şık ve fütüristik tasarıma sahip yeni konsept elektrikli otomobili Vision EQXX ile Porsche Taycan, Audi E-tron GT ve Tesla Roadster gibi diğer lüks elektrikli araçlarla başa baş bir rekabetin içine girmeyi planlıyor.

Şirket, menzil tahminlerini gerçek hayattaki trafik koşullarının bir simülasyonuna dayandırdığını ve 100 kilometrede 10 kWh tüketeceği, yani kWh başına 10 kilometre gidebileceği iddia ediliyordu. Fosil yakıt tüketim terimlerine çevrildiğinde, bu ABD’de galon başına 235 mil veya 100 kilometrede 1 litre benzine denk geliyor. Yani piyasadaki en az yakan dizel araçların bile 5’te 1 ine tekabül ediyor

Mercedes, bu enerji verimliliğini aracın tabanının altına çok büyük bir pili tıkayarak değil, aktarma organları verimliliği, enerji yoğunluğu, aerodinamik ve hafif tasarımdaki tüm noktaları dikkate alarak başardığını söylüyor.

Üstelik her ne kadar spor otomobillere direkt rakip olsa da hacim anlamında SUV kategorisine giren Vision EQXX yalnızca 1.750 kilogram ağırlığında. Bu yükün büyük bir kısmının da yaklaşık 100 kWh enerji tutan bataryalara ait olduğunu belirtelim.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir