Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Omicron’a müdahale

Omicron’a müdahale

haber haber -
13 0

Dünyayı endişelendiren Omicron varyantı ile ilgili yeni bulgular ve açıklamalar gelmeye devam ederken koronavirüsün daha bulaşıcı varyantı Türkiye’ye de sıçradı. Toplamda 57 ülkede görülen Omicron varyantı Türkiye’de toplam 6 hastada görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hastaların 5’inin İzmir’de 1’inin İstanbul’da olduğu açıklandı.

Yeni varyant nedeniyle tedirginlik giderek artarken Sağlık Bakanlığı’ndan son gelişmelere ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada Omicron varyantının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yakından takip edildiği, genomik surveyans modeliyle nokta mutasyon taramasının ilk kez Türkiye’de uygulandığı belirtildi.

COVID-19 pandemisinde oluşan varyantlar ve özellikle son dönemde gündemde olan Omicron varyantı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarlarında varyantların tespitine yönelik sekans analizleri yapılarak uluslararası platformlarla paylaşılıyor.

Alfa mutasyonunun ilk çıktığı Aralık 2020 tarihinden itibaren dünyada ilk kez ülkemizde uygulanan bir genomik surveyans modeliyle nokta mutasyon tarandığını söyleyen Korukluoğlu, “Zaman içinde virüsün izlenmesi gereken varyantlarına yönelik tarama testlerini sürekli güncellenerek rutin olarak tüm ülke laboratuvarlarında kullanıyoruz. Şu anda da aynı şekilde Omicron varyantına yönelik bir tarama programı başlatıldı.” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir