Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Ordu şehre girdi

Ordu şehre girdi

haber haber -
11 0

Yeryüzünün en teklikeli ülkesinde halk korkusundan evlerinden bile çıkamazken, yetkililer çareyi orduyu devreye sokmakta buldu. Yüzlerce asker ve zırhlı araçlardan oluşan konvoy kente girdi, ortaya şoke edici görüntüler çıktı.

Ordu, Aguililla’da yüzlerce asker ve düzinelerce devriye konuşlandırdıktan sonra, Jalisco Yeni Nesil Karteli’ne el yapımı zırh, silah, 150 kilodan fazla uyuşturucu ve özel teçhizata sahip araçlara el konulduğunu bildirdi.

Ayrıca 6 uzun menzilli silah, 11 farklı tüfek 4 sandık mühimmat, farklı kalibrelerde 1138 fişekve 23 el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Ele geçirilenler, kartelin depolarında ve güvenli evlerinde bulunuyordu.

Ayrıca özel zırhı bulunan, farklı özelliklere sahip 15 araç ile bir motosiklet ve bir traktöre de el konuldu. Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, yerinden edilmiş nüfusun Aguililla’da bulunan evlerine geri dönebileceği belirtildi. Bölgedeki şiddet sorununun tarım ürünlerinin hasat edilmesi ve ticareti zorlaştırdığı biliniyor.

Ordunun açıklamasına göre, Aguililla-El Aguaje, El Aguaje-Los Cajones-El Limón ve Coalcomán-Aguililla yolları suçlulardan arındırılmış durumda. Bu da vatandaşların kartel üyelerinin kendilerinden istediği ücretleri ödemeden özgürce geçiş yapabileceği anlamına geliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir