Yağışlar ve Sellerin Eyalette Yol Açtığı Felaket
Ülkenin güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde 3 haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde can ve mal kaybı artıyor. Eyalet Sivil Savunması tarafından yapılan açıklamada, ölenlerin sayısının 169’a yükseldiği, kayıp sayısının ise 56 olduğu belirtildi.
Arama Kurtarma Çalışmaları ve Altyapı İyileştirmeleri
Sivil Savunma açıklamasında, sel felaketinden etkilenen 469 kasabada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Su seviyesinin azaldığı bazı kasabalarda su şebekelerinin onarıldığı ve halkın içme suyuna kademeli olarak erişim sağladığı bilgisi paylaşıldı. Ancak halen 42 otoyolun, köprülerin ve caddelerin sular altında olduğu ve normale dönüşün zaman alacağı kaydedildi.
Vali ve Devlet Başkanından Açıklamalar
Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, felaket durumunun eyalet tarihinin en yıkıcı olayı olduğunu belirterek, insanların tahliyesi için ciddi gayret gösterdiklerini ifade etmişti. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ise felaketin etkilediği alanları ziyaret ederek, bölgeyi yeniden ayağa kaldıracaklarını söylemişti.