Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Sertleşmesi İçin Ne Yapılmalı Ve Mutluluk Çubuğu Çözüm Olur Mu?

Sertleşmesi İçin Ne Yapılmalı Ve Mutluluk Çubuğu Çözüm Olur Mu?

haber haber -
13 0

Sertleşmesi İçin Ne Yapılmalı Ve Mutluluk Çubuğu Çözüm Olur Mu?

Günümüzde erektil disfonksiyon birçok erkeğin başına gelen bir sorundur. Erektil disfonksiyon cinsel uyaran olmasına rağmen sertleşememe durumudur. Sertleşme bozukluğuna yol açan nedenler arasında omurilik hastalıkları, penisin yapısal hastalıkları ve bozuklukları, kalp hastalığı, diyabet, aşırı kilo, yüksek tansiyon ve kolesterol, ileri yaş, sigara ve alkol kullanımı, MS, Parkinson, uyku bozukluğu sayılabilir. Bu tarz fiziki nedenlerinin yanında psikolojik sıkıntılardan dolayı da erkekler bu problemle karşılaşabilmektedir. Sertleşme sorunu yaşayan erkekler cinsel hayatlarında büyük sıkıntılar yaşamakta ve penisin sertleşmesi için ne yapılmalı sorusunun yanıtını aramaktadırlar.

 Tedavi Yöntemleri

 Bu sorunla karşı karşıya kalmış erkeklerin ilk önce hayatlarını düzene sokmaları gerekmektedir. Düzenli beslenmeli, düzenli spor yapmalı, sigara ve alkolden uzak durmalı, tansiyon ve kolesterollerini normal sınırda tutmaya çalışmalıdırlar. Ayrıca bu konuyla ilgili en kısa zamanda tıbbi yardım almalarında ve gidecekleri doktoru iyice araştırmalarında büyük fayda vardır. Sertleşme bozukluğunda ilk basamağı ağızdan alınan ilaçlar olmak üzere birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır.

 İlaç Tedavisi

 Ağızdan alınan tadalafil, sildenafil, vardenafil gibi ilaçlar damar çevresinde bulunan ve kan akışını etkileyen kasların gevşemesini sağlamaktadır. Kasların gevşemesiyle de penis içerisine kan akışı artmaktadır. Ancak bu ilaçların kas eklem ağrıları, baş ağrısı, mide bulantısı, sıcak basması, baş dönmesi gibi yan etkileri bulunmaktadır.

 Enjeksiyon Tedavisi

 İlaç tedavisinin fayda etmediği durumlarda penil enjeksiyon yöntemi kullanılmaktadır. Bu tedavide alprostadil adı verilen ilaç corpus cavernosum içerisine enjekte edilmektedir. Enjekte edilen doza göre de 5 ila 15 dakika sonra peniste sertleşme olmaktadır. Ancak ağrı gibi bazı durumlara yol açabilmektedir.

 Şok Dalga Tedavisi (ESWT)

 Şok dalga tedavisinde şok dalgaları uygulandıkları anatomik bölgede mekanik strese ve mikro travmaya neden olmaktadır. Bu da kan akışının artmasını sağlamaktadır. Bu tedavinin temelinde sertleşme sorununa neden olan damarlardaki tıkanıklık sorunu çözülmeye çalışılmaktadır. Tıkalı olan damarlara şok uygulaması yapılmakta ve damarlar açılarak kan akışı tekrardan sağlanmaktadır. Kan akışının normale dönmesiyle de penisteki sertleşme sorunun ortadan kalkmış olur. Bu işlemin yan etkisi yoktur ve ilaç uygulanmaz.

 Vakumlu Cihazlar

 Silindirik yapıdaki bu cihazlar penisi tam kavrayacak şekilde tasarlanmıştır. Cihazdaki vakum özelliği yeterli sertleşmeyi sağlamaktadır.

 Penis Protezi

 Uygulanan bütün tedavilere yanıt alınamayan durumlarda penis protezi ameliyatı tercih edilmektedir. Penis protezi mutluluk çubuğu adıyla da bilinmektedir. Bu ameliyat sonunda sertleşme sorunu kalıcı olarak ortadan kalkmaktadır ve erkek normal cinsel hayatına geri dönebilmektedir. Mutluluk çubuğu, penis içindeki corpus cavernosum isimli kanallara iki tane protezin yerleştirilmesiyle penisin sertleşmesine yardımcı olmaktadır. Tek parçalı ve üç parçalı olmak üzere iki çeşidi vardır. Üç parçalı protezler şişirilebilir olması sebebiyle doğal görünümlü ereksiyon oluşmasına katkı sağlamaktadır. Tek parçalı protezler bükülebilir yapılıdır. Bu da proteze kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir