Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Ukrayna’dan yeni plan

Ukrayna’dan yeni plan

haber haber -
12 0

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, parlamenterleri sakin olmaya ve panikten kaçınmaya çağırdı ve asker sayısındaki artışla ilgili “yakında bir savaş olacağı için değil… ama yakında ve gelecekte Ukrayna’da barış olacak” dedi.

Öte yandan Ukrayna Başbakanı Denys Shmygal, İngiltere, Polonya ve Ukrayna’nın bölgesel güvenliği güçlendirmek amacıyla üçlü bir anlaşması imzalamaya hazırlandığını söyledi.

Polonya ve İngiltere, Ukrayna sınırına onbinlerce asker yığan Rusya’ya karşı daha önce Ukrayna’ya güvenlik desteği sağlama teklifinde bulunmuştu.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ise bugün Kiev’i ziyaret etti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Morawiecki’yi müteakiben bugün gerçekleştireceği Kiev ziyaretinde Ukrayna’nın egemenliğini koruma sözü verecek.

Shymgal, “Umarım yakın gelecekte Rusya’nın devam eden saldırganlığına karşı Ukrayna-Polonya-İngiltere işbirliğinin yeni bir bölgesel formata taşıyabileceğiz. Bölgesel güvenliği artırmak için işbirliğine ilişkin üçlü bir belge imzalamalıyız” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson günün ilerleyen saatlerinde Zelenskiy ile görüşecek. Johnson, yaptığı açıklamada, “Rusya’yı diplomatik bir çözüm bulmak ve daha fazla kan dökülmesini önlemek için geri adım atmaya ve diyaloga girmeye çağırıyoruz. Bir dost ve demokratik bir ortak olarak İngiltere, Ukrayna’nın egemenliğini, onu yok etmeye çalışanlara karşı korumaya devam edecektir” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir