Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Uzaktan çalışma rüyası bitti

Uzaktan çalışma rüyası bitti

haber haber -
13 0

Teknoloji devi Apple, Covid-19 pandemisinin bitmesiyle birlikte eski çalışma düzenine dönmeye başladı. Şirket içinden gelen bilgilere göre, ABD’deki Apple çalışanları ofisteki masalarına yeniden çağrılıyor.

Apple Park ve Infinite Loop gibi Apple’ın merkezi yönetiminde çalışan kişiler, hibrit çalışma düzenine geçiş yapıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana çalışanları yüz yüze olmaya çağıran Apple, 11 Nisan itibarıyla tüm çalışanlarını ofiste beklediğini açıkladı.

Covid-19 pandemisinin dev şirketleri bile evden çalışma düzenine geçirmesi bu yıldan itibaren son bulacak gibi görünüyor. Google, Microsoft, Amazon gibi teknoloji üreticileri çalışanlarını ofise çağırmaya başlarken, son hamle Apple yöneticilerinden geldi.

Teknoloji şirketlerinden bazıları takımlarını evden çalışmaya adapte etmiş olsa bile, Apple bu düzene alışmak istemiyor. Cupertinolu teknoloji devi, salgın başladığından beri çalışanların yüz yüze çalışmaya geri dönmek zorunda olduğunu açıkça ifade ediyor.

Hatta Haziran 2021’deki bir video konferans sırasında “çalışanlarını özlediğini” söyleyen Apple CEO’su Tim Cook, çalışanların birbirinden ayrılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Apple Park ve Infinite Loop gibi merkezlerde çalışan kişiler ofislere çağrılıyor olsa da, eski çalışma düzenine dönüş bir süre daha hibrit olarak ilerletilecek. Yani çalışanlar 5 gün boyunca ofise gitmek yerine, ev/ofis dengesi kurarak işleri yürütecek. Şirket içi raporlara göre 2 gün evden, 3 gün ofisten çalışılacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir