Haber Adresi – Haberadresi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yerel Haberler
  4. »
  5. Yaşam Alanlarını Daha Güvenilir Kılın!

Yaşam Alanlarını Daha Güvenilir Kılın!

haber haber -
11 0

 

Her yapının en önemli unsuru giriş ve çıkışın kontrollü olabilmesidir. Günümüzde halka açık tüm alanlarda bile giriş ve çıkışlar yüksek güvenlikli sistemler ile korunarak izlenmekte. Özellikle fabrika, hastane, otel, otobüs terminali ve hava limanları gibi alanlarda güvenliğin en önemli unsur olduğunu düşünürsek kapılar kadar kilitlerin de önemli bir etken olduğunu söyleyebiliriz. Giriş ve çıkışların kontrollü bir şekilde yürütülmesi, güvenlik esasını oluşturur.

Yüksek Güvenlikli  Modern Kilit Sistemleri

1 – Manyetik kilit, manyetik kapı tutacağı, elektrikli kilit karşılığı gibi günümüz modern güvenlik sistemlerini birçok alanda kullanıldığını görebilmek mümkün.

Manyetik kilit ürünü, mıknatıs sayesinde güvenlik sağlayan bir üründür. Düşük enerji ile çalışan bu kilit sistemi çalışabilmesi için sadece elektrik veya elektrik akımına ihtiyaç duymaktadır. Manyetik kilit ürünü mıknatıs mantığı ile çalıştığından dolayı birden fazla çeşiti bulunmaktadır. Tutma gücü olarak tabir edilen ve kilogram şeklinde değişiklik gösteren birimler ile manyetik kilidinizi seçerken güvenlik düzeyini de belirleyebilmeniz mümkün. Acil çıkış kapılarında sıklıkla görebileceğiniz bu ürünü bina, ofis, hastane, banka gibi birçok alanda da kullanabilmeniz mümkün.

2 – Kilit karşılığı, elektrikli kilit sistemleri denildiğinde ilk akla gelen üründür. Yüksek güvenlik gerektiren birçok alanda kullanıldığını görebilirsiniz. Yüksek güvenlik gerektiren alanlardan da örnek verecek olursak; hastane, avm, otel, hava limanı, personel giriş ve çıkış alanlarını örnek olarak söyleyebiliriz.

Kaliteli kilit karşılığı ürünleri darbeye ve yangına dayanıklı olarak üretilir. Ucuz ve pek fazla bilinmedik markaların da bu alanlarda güvenlik önlemleri olabilir ancak darbe ve yangın gibi durumlarda risklere ne kadar dayanıklı olacağı tartışılabilir bir konu olduğundan dolayı kilit sistemlerinde her zaman için en kaliteli olan ürün ve markaları tercih etmenizi önermekteyiz.

Manyetik Kilitlerin Çalışma Şekli

Alt yapı ve yüzeylerde gömme şeklinde oluşturulmuş bu manyetik kilit kapılarının bir başka özelliği ise soygun/hırsızlık anında otomatik devreye giren panellerin olmasıdır. Mıknatıs yapısında olan bu kilit bölmesinin kullanım ömrü markalar arasında değişiklik gösterebiir. Bu yüzden yukarıda da bahsettiğimiz gibi manyetik kilit veya kilit karşılığı ürünlerini tercih ederken markaların kalitesini araştırıp ürünler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için güvenlik teknolojileri alanında hizmet sunan ve birçok Avrupa ürününün yetkili satıcısı olan Netatek’in web sitesini incelemeyi unutmayın!

www.netatek.com.tr

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir