SON GELİŞME
--:--:--
USD49,60EUR55,72ALTIN6.595,58Istanbul17° Açık8:47İMSAK'AKALAN SÜRE
Eğitim

İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Edildi

İstanbul ve Yalova’da yoğun yağışlar nedeniyle okullar 16 Ekim Cuma günü de tatil edildi. Vali Davut Gül, 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 kişinin tedavi altında olduğunu açıkladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Edildi

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle 16 Ekim Cuma günü de okulların tatil edildiğini açıkladı. Vali Gül, toplam 46 bin 597 personelin sahada görev yaptığını ve kamu çalışanları için idari izinlerin de yarın devam edeceğini belirtti. Afet sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin ise hastanede tedavi gördüğü bilgisi paylaşıldı. İstanbul’un ardından Yalova’da da eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Yağışların Etkisi ve Alınan Önlemler

Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan ve özellikle İstanbul’un birçok ilçesinde sel felaketine yol açan sağanak yağışlar hayatını kaybedenlerin sayısını artırdı. Afetin ardından bölgedeki birçok ilde eğitime ara verilmişti. İstanbul Valiliği ve Yalova Valiliği, 16 Ekim Cuma günü için de eğitime bir gün daha ara verildiğini bildirdi.

İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki son duruma ilişkin AFAD Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul’a metrekareye 261 kilogram yağış düştüğünü, bunun geçmiş yıllara göre yüksek bir oran olduğunu belirtti. Toplam 46 bin 597 personelin sahada çalıştığını ve 2722 kişinin kurtarıldığını aktardı. Halen 14 noktada küçük çaplı kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Gül, barınma sorunu yaşayan vatandaşların güvenli alanlara yerleştirildiğini ve Kızılay’ın beslenme ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi. Ayrıca 16 yolun ulaşıma kapalı olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini ekledi.

Vali Gül, motorlu araçlarla ilgili yasağın süreceğini ve trafik şartları uygun olduğunda ek bilgilendirme yapılacağını duyurdu. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de yaptığı açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde kuvvetli yağışlar nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Uyarılan illerde toplam 9 bin 588 ihbar alındığını ve bunlardan 9815’inin İstanbul’da gerçekleştiğini aktaran Bakan Çiftçi, bu ihbarlar sonucu 2727 kişinin kurtarıldığını bildirdi. İstanbul’da eğitime iki gün ara verildiğini, Sakarya, Yalova ve Kocaeli’de de yarın okulların tatil edildiğini ekledi.

Benzer Haberler

Tümü
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Edildi
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Da Tatil Edildi
ÖSYM İstanbul Sınavlarını Erteledi
ÖSYM İstanbul Sınavlarını Erteledi
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Tatil Edildi Yağış Nedeniyle
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Tatil Edildi Yağış Nedeniyle
ÖSYM İstanbul’daki Hafta Sonu Sınavlarını Erteledi
ÖSYM İstanbul’daki Hafta Sonu Sınavlarını Erteledi
Başakşehir Okul Saldırganı: “Türkiye ve Dünya Beni Tanısın”
Başakşehir Okul Saldırganı: “Türkiye ve Dünya Beni Tanısın”
Başakşehir Okul Saldırısı Soruşturması Saldırganın Motivasyonu Ortaya Çıktı
Başakşehir Okul Saldırısı Soruşturması Saldırganın Motivasyonu Ortaya Çıktı
Haberin Doğru Adresi - Haberadresi.com
Haber Adresi - Haberadresi.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER ADRESİ 'de saklıdır.