Eski İstihbaratçı ve Ordu Mensubu Guilbeau, Kongre Oturumunda İsrail Politikasına Tepki Gösterdi
Eski bir istihbaratçı ve ordu mensubu olan Guilbeau, ABD Temsilciler Meclisi Gazi İşleri Komitesinde gerçekleşen bir oturumda Amerikan yönetimi ve Kongresi’nin İsrail politikasına şiddetli bir şekilde tepki gösterdi. Oturum sırasında ayağa kalkarak Kongre üyelerine seslenen Guilbeau, “ABD Kongresi Gazze’deki bu soykırıma suç ortağı oluyor. İsrail’e milyarlarca dolar göndermeye devam ediyorsunuz. 17 yıllık bir gazi ve istihbarat subayı olarak, Amerikan değerlerini ve ulusal güvenliğimizi yok edişinizi izliyorum.” ifadelerini kullandı.
Guilbeau’nun Çarpıcı Açıklamaları ve Tepkisi
Üzerindeki askeri kıyafetiyle dikkat çeken eski asker, sözlerine şöyle devam etti: “İsrail (Gazze’de) çocukları diri diri yakıyor. Bir yıldır İsrail’in çocukları nasıl diri diri yaktığını izliyorum. Gazilere ve Amerikan değerlerine değer vermiyorsunuz. Bu ülkeyi yok ediyorsunuz. Hepinizden utanıyorum. Tanrı size doğru olanı yapma cesaretini versin.” Oturum başkanının çağrısıyla salondan çıkarılan Guilbeau, medya mensuplarına yaptığı açıklamada Amerikan Kongresinin İsrail gibi ülkelere milyarlarca dolar gönderirken gazilere gerekli yardımları yapmadığını vurguladı.
Gazilerin ve Amerikan Değerlerinin Savunucusu Guilbeau
Guilbeau, “Gaziler olarak sesimizi yükseltip ‘Artık yeter’ deme zamanı. Kongrenin şu anda yaptıklarından ülkemizi kurtarmamız gerekiyor.” şeklinde konuşarak Amerikan Kongresinin İsrail’e sağladığı mali yardımları sorguladı ve gazilerin hak ettikleri desteği almadığını belirtti. Eski asker, cesur ve çarpıcı açıklamalarıyla Amerikan değerlerini ve ulusal güvenliği savunarak dikkatleri üzerine çekti.